Tu citujem Luborom z linkovaneho vyjadrenia od UPPVII:
Dopytové výzvy na financovanie potrieb obcí a miest v oblasti informatizácie boli a sú priebežne otvárané o.i. pre všetky obce a mestá (t.j. aj tie, ktoré nie sú v IS DCOM).
Liptovsky Mikulas vypracoval studiu uskutocnitelnosti, ktoru im UPPVII zamietol IBA kvoli “nesulado s NKIVS”, citujem:
… V rámci podaných projektov pre manažment orgánov verejnej moci nastáva špecifická situácia, kde prípravu a realizáciu rozvojových projektov bude prepoužiteľne zabezpečovať DEUS …
(Vyjadrenie je z kopie vyjdarenia UPPVII, ktoru mi na zaklade infozakona poslali z LM.)
Tie dva vyjadrenia si podla mojho nazoru odporuju, kedze neclenovia DEUS alebo nezakaznici DCOM z OPII peniaze nedostanu.
Tu mam otazky typu:
-
Co znamena “specificka situacia”? Resp. ak ma samosprava samostatnost, tak preco im ju stat krivy tym, ze dotuje JEDNO konkretne IT riesenie?
-
Co znamena “prepouzitelne”?
-
Kto do NKIVS dopisoval odstavec “2.1.1.2 Manažment orgánov verejnej moci”? Pamata si niekto na toto z casov pripravy NKIVS? (Resp. mam dlhodobu otazku na to, ako s UPPVII zabezpecit kolobeh dokumentov tak, aby bolo trackovane kedy, kto a co dopisoval. Co si pamatam ja, tak v cca 2015-2016, kedy sa pripravovalo gro NKIVS, DEUS/DCOM “nebol tema”. Rozumej “ja som o nom velmi nevedel a priority som mal inde, neviem ako ini.”)