Ako ti môže dôjsť pozvánka do neaktívnej schránky? ved predsa informácie sa posielajú ako eGOVdocument a nie eGOVaplication…
celé divné
Ako ti môže dôjsť pozvánka do neaktívnej schránky? ved predsa informácie sa posielajú ako eGOVdocument a nie eGOVaplication…
celé divné
Ked tak citam diskusiu aj proklamovane ciele MIRRI a nastaveny sposob vyberu, tak mne vychadza nejaky takyto profil buduceho CIO:
Manazer so znalostou modernych riadiacich postupov, skusenostou s riadenim z biznis prostredia, zaroven podkuty v biznis a aplikacnej IT architekture, so skusenostami z verejnej spravy a poznanim zloziteho prostredia verejnej spravy, najlepsie ako mid-level manazer vo verejnej sprave, idealne s uz vybudovanymi vztahmi v ramci verejnej spravy ale nie prilis lebo to by uz bol podozrivy z paktovania s predchadzajucou garniturou. Nevyhnutnou podmienkou je ukazkova znalost paragrafoveho znenia zakonov alebo preukazanie schopnosti memorovat sa zbytocne texty par dni od zaslania.
Tak nejak? Tak drzim palce
Z vnutra institucie ziaden odborne zdatny kandidat nemoze byt (minimalne co sa informatizacie tyka). Predchadzajuce garnitury odbornikov alebo niekoho kto by im do ich “biznisu” kecal nechceli. A ak tam takyto odbornik bol a zucastnil sa na ich “biznise” resp. neupozornil na ich cinnost, ktora bola v rozpore zo zakanom alebo moralne velmi pochybna, tak si urcite nezasluzi povysenie, ale skor naopak. A tazko sa mi v tomto vzorci hladaju vynimky, hoc velmi chcem verit, ze su.
Uhol pohladu.Takze vznikne nova skupina, ktora nebude “kecat do biznisu” a bude sa to opakovat kazde 4 roky (rozdiel bol v tom, ze ta stara skupina bola tu 8 rokov a teraz sa budu menit po 4)
Skoda, som myslel ze ostanem prekvapeny a moja teoria o stabilnych a “vernych a preverenych” aktualnych zamestnancov rastucich v riadiacom rebricku dostane vaznu trhlinu. Ale sme znova odsudeny na zopakovanie si historie. Skoda
Kapitani opustaju lod …
kapitáni? ale prosím vás. potápajúcu sa loď opúšťajú vždy iba krysy.
…len sa bojím, aby sa nevrátil ako minister.
s Antalom som mal tú česť niekoľkokrát, ten pán ma nepresvedčil, že tomu rozumie a najmä, že má ambíciu slovenskému IT pomôcť, hoci sa tak na začiatku tváril.
na ťahu je Hargaš. som úprimne zvedavý, či sa ešte o niečo pokúsi, alebo tiež rezignuje a bude už len čakať, kým Remišovú odvolajú a jeho s ňou.
Ten sa mohol pokusit pred rokom, naopak stiahol sa do alibistickej roviny poradcu, v principe ak stat funguje tak, takito poradcovia by vobec nemali existovat, existencia poradcov je vzdy podozriva, Slovensko je eldorado poradcov a konzultantov, ani jednych nie je realna potreba a neprinasaju nic pozitivne.
Asi takto : konzultant | Mimibazar.sk
Pan Balun, dovolím si povedať, že o obsahu mojej práce na MIRRI viete pramálo. Takže hodnotenie na štýl “alibistická rovina poradcu” je značne povrchné. Ale nemám Vám to za zlé. Len je to škoda.
Mozno to je prave ten problem. Nevieme. Informacii je malo, aj o praci, aj o vysledkoch. Teraz nemam na mysli teba konkretne, ale MIRRI vo vseobecnosti.
Mozno neviem nic, ale prave to je chyba, ze tu pracu teda nevidno a potom su z toho skor negativne ohlasy. Osobne som ocakaval hodne viac kod celeho MIRRI (ved tu mame nove ministerstvo, novu IT statnu firmu) a vysledky, tak to nech si kazdy urobi zaver sam …
…Hargaš sa aktuálne v kuloároch spomína ako Antalov nástupca na pozícii štátneho tajomníka. Minulý týždeň možnú nomináciu nechcel komentovať…
Uz oficialne
A keď som onehda písal že z s.d sa budú ľudia presúvať do politiky, tak mi to bolo rázne vyvracané, že to určite nie
hej hej, ja som konzistentny, davno som pisal ze z s.d budu chodit ludia to politiky …to len s.d si to nechcelo priznat ALE to je uplne normalny vyvoj a chvalabohu ze to takto funguje…kazdy it profik ktory pride do politiky mi dava nadej…
Co nam ostava? Len mu drzat palce na dobre rozhodnutia