Mrzi ma, ze SKIT takto vnima asi svojho najvacsie spojenca. Akokolvek absurdne to znie, tak NASES v pociatkoch SvM velmi pomahal. Mrzi ma aj vsak ze technicka diskusia a navrhy s dobrym umyslom boli ignorovane. Bolo tam par super napadov, ktore by celu delivery posunuli uplne na iny level. Skoda…
Kazdopadne obvinovat jeden druheho nema zmysel. Kazdy spravil aj chyby. NASES, SKIT aj MIRRI. Hadat sa, kto spravil najvacsiu neprinesie ziadne zlepsenie.
Niekde na zaciatku, ked sa tu rozoberalo ci je to dobry napad atd som tu pisal ze ten trojuholnik MIRRI - NASES - SKIT bude klucovy. Dokonca sam Pavol Mirossay odpisal na to ze ano - ze to bude klucove.
Bohuzial tento trojuholnik nefunguje dobre. Uz len ta komunikacia je tam poskodena. Ale nebola stale.
SvM chcel byt progresivny projekt. Aspon co sa tyka technologii, architektury atd. Bohuzial nikto nevenoval pozornost procesom. Presne si pamatam slova ktore som povedal: Moze sa spravit najlepsi technicky stack, mozu to robit najlepsi ludia… ale ak sa k tomu neprisposobia procesy, tak to nebude fungovat. A tie procesy treba skutocne ine. A sanca bola 
Btw tie procesy a cela delivery ma rovnaky problem ako zivotne situacie - idu skrz niekolko org. zloziek. Tam ked kazdy sa bude patlat na svojom piesocku tak nenastane progress. Inac povedane: Conway vam/nam nakopal zadok.
To ze bolo slubovane moderny startupovy pristup - treba sa na to pozriet triezvo. Kto mal v tej dobe na to skusenosti? A este to napasovat do tak konzervativneho prostredia ako eGov je? Bohuzial nas eGov nenasiel svojho Todda Parka alebo Greenway-a.
Nechcem sa nikoho dotknut. Poznam vela ludi zo SKITu, spoznal som vela ludi aj mimo. Vazim si ich za ich skill aj ludskost. Ale je treba otvorene povedat ze tu hands-on skusenost tam malo mozno par jednotlivcov. Ked vobec. Treba si naliat cisteho vina a otvorene priznat, ze je to velke susto pre kazdeho zainteresovaneho.
Inac @MilanK , teraz ked uz budes mat vela casu, doporucujem si precitat ‘Digital transformation at scale: why the strategy is delivery’
Vyborna vec v ktorej najdes vela odpovedi na to, preco to dopadlo ako to dopadlo.