MIRRI Pracovná skupina K9.3 Strategická architektúra

Dobrý deň, vážení členovia pracovnej skupiny Strategická architektúra

Dovoľte, aby som Vás pozval na online stretnutie pracovnej skupiny.

Predbežná agenda programu:

1. Informácia o pripravovanej dopytovej výzve na digitálnu transformáciu na úsekoch verejnej správy
  2. Informácia o vyhláške 401/2023 o riadení projektov a zmenových požiadaviek v prevádzke informačných technológií verejnej správy
  3. informácia o Metodickom usmernení o kvalite zdrojových kódov a balíkov softvéru

Program ešte môže byť v priebehu týždňa upresnený.

Stretko bude 16.11.2023 o 10:00. Materialy sem vyklopim, ked ich poslu.

Bod 3-Informacia o Metodickom usmerneni o kvalite zdrojovych kodov a balikov softveru.zip (1.5 MB)
Bod 2-Informacia o Vyhlaske 401-2023.zip (1.5 MB)
Bod 1-Informacia o Dopytovej vyzve na digitalnu transformaciu.zip (1.1 MB)

Slubene materialy. Stretnutie prebiehalo podla ocakavania, pripomienky som mal najma ja. :rofl:

K dopytovej vyzve su tie KPI podla mna zrele na komplet prekopanie, takto to moze dopadnut tak, ze vyhodu budu mat sluzby, ktore migruju existujuce systemy do cloudu a lepsie by bolo ich trebars zahodit a kupit krabicu. Tym, ze je tam tak vela kriterii je to extremne nachylne na nejake spekulacie + takmer isto do dopadne tak, ze keby sme zoradili projekty podla prinosov z CBA a tychto kriterii tak nebude rovnake poradie (co povazujem, za dost neziaduce). MIRRI vsak je naklonene zmene.

Ku kvalite kodov som sa pytal, ze ci by nebolo dobre tam dat vacsi doraz na testovanie a spustitelnost testov. Je zrejme, ze toto videli najma bezpecaci (co je super, ale je to len jeden rozmer kvality kodu). MIRRI prislubilo, ze sa zamysli, ze ako to tam dostat.

Ku vyhlaske som mal blbu kacirsku otazku, ze ci nahodou takato formulacia (401/2023 Z.z. - Vyhláška Ministerstva investícií, r... - SLOV-LEX) neznamena, ze cokolvek z toho nesplni, tak to uz NIE JE projekt podla tejto vyhlasky a teda sa na neho nevztahuje. To by bolo naozaj nemyle, ale logicky mi to tak vychadza. Som vsak zvyknuti na to, ze zapis logiky pravnikmi je v rozpore so zapisom, ktory poznam z informatiky a niekedy dokonca aj bezneho zivota. MIRRI povedalo, ze urcite to takto nebolo myslene, ale teda preveria.

1 Like

To je fajn že to je rozpoznatelne, potešil si :slight_smile: