Mne ten povzdych pomohol :))
no, keďže som sa účastnil viacerých seminárov ohľadom projektov Horizon2020, mám takú jednoduchú a jasnú otázku.
Vy ako organizácia Slovensko Digital, podľa mojich informácií máte potenciálne prístup k financiám z daného programu. Stačí sa spojiť, nájsť zahraničných partnerov (min. 3 z rôznych zemí), projekt zameraný hlavne na aplikovaný výzkum (a to tematicky sadne veľmi presne)dohodnúť sa na roliach, obsahu výstupov, rozpočte, , chytiť nejakých motivovaných doktorandov či magistrov, hodiť im nejaký grant (to v čr riešime jak soľ, keďže denní doktorandi dostávajú za “vedu” nula-nula-šmuc-prc polovicu minimálnej mzdy, a potom si človeče pomôž sám)
… a získať tímto ako finančnú podporu tak po čase zaujímavé výslekdy - samozrejme s využitím prakticky európskym.
No zatiaľ ma iné téma (a to som vravel aj Michalovi Škopovi z kalkulačky) platformy ktorá dá do súvisloti osoby(politikov)=ich výroky=ich rozhodnutia=odraz v rozpočte/čerpaní fondov/…
ľahkým (veľmi ľahkým) vzorom pre inšpiráciu sú čerstvé výsledky pokusu hacktonu pre štát v čr
https://www.hackujstat.cz/ - viz aplikácie ktorý vymysleli , celkom sranda niektoré
ale to je snáď len základné spracovanie dát, ktoré sa snáď časom naučím tiež…
ale smerujem teda ku konštruktívnemu :
Riešite momentálne dohovárania s nejakými organizáciami nad vývojom pod H2020 ?
mám v pláne ísť v 9-10 novembri na ICT Proposer’s Day: Budapešť - podpora účasti pro EU-13
na hľadanie partnerov mimo ČR pre moje téma… sám vojak v poli, bez výzbroje, ale skúsim skautovať…
no a čo vy ?
zamýšľate sa nad rozvíjaním témy, ako môžu IT technológie uchopiť a využiť informácie v súčasnej spoločnosti ?
principiálne : nevytvárať konkrétne aplikácie pr SR (kvôli politickej vôli atd) , ale obecne, minimálne pre EU.