Vyzera to pouzitelnejsie ako predtym, konecne to je html a nie cisto pdf. Dokonca je mapa prepojena s parcelami a da sa tam preklikavat.
Je to v testovacej prevazke cize idealna doba na posielanie pripomienok.
Otazkou ostava, aka je pridana hodnota oproti projektom CICA, MAPKA a povodny katasterportal. Stale nemame sluzby na pravne ukony. A vyzera, ze budeme zivit 4 portaly na ± to iste.
Dovolím si to tu zneužiť v pracovnej veci:
Vie mi niekto poradiť, či existuje verejne použiteľný (pokojne aj za drobný poplatok) nástroj na vybratie určitého počtu parciel? Mám cca. 1800 parciel, ktoré majú spoločné vlastníka, ktoré sú pri sebe a potrebujem ich zoskupiť na účely vytvorenia infografiky.
Mám len čísla parciel a vo výsledku (v ideálnom svete) potrebujem KML, ktoré naimportujem do Google My Maps. Vôbec netuším, ako to zoskupiť, no už len možnosť naimportovať to do Google a tam aj keď sa to zobrazí ako 1800 polygónov jednotlivo, je pre mňa výhra, lebo ich dám rovnakou farbou a čitateľovi je v zásade jedno, či je 1800 polygónov alebo jeden zoskupený.
Ja tam vidim ze Lutujeme ale obsah je momentalne nedostupny alebo je stranka viditelna iba pre publikum v ktorom nie ste (zhruba).
To su maniere, zverejnovat tlacovky na fejsbooku a navyse nejako divne selektivne. Kam ten svet speje.
Presne kam ten svet speje, ja by som cakal tlacovku ze vlada SR na zaklade navrhu podpredsedu vlady SR pre investicie a informatizaciu odvolala pre neschopne riadenie projektu ESKN a dopad na statny rozpocet vo vyske XY milionov EUR predsednicku UGKK a oni prezentuju mapovy portal (ako pise @jsuchal je to asi 4 v poradi, cize zrejme aj zbytocny) akoby vyhral eGovernmentovu Ligu majstrov.
Ano, UGKK, ktore za takmer 10 rokov nedokazalo spustit vlastne elektronicke sluzby vybuduje zo ZB GIS nahradu atlasu pasivnej infrastruktury, a donuti utility aby tam ladovali svoje data. Na atlas pasivnej infrastruktury pokojne zabudnite, ten az po roku 2023.
Na iPade je to neskutočne tažkopádne, webové aplikácie na mobilných zariadeniach sú jedna obrovská katastrofa ak toto je ich predstava ako má vyzerať elektronizácia, tak to je na slučku…
Btw prečo to pripomína material design od guglu???
Funguje ten portál? Ja tam neviem nájsť list vlastníctva, číslo parcely nič… Skúšal som ísť pomocou tutorialu a nič. Mapka.gku.sk bola veľmi pohodlná na ovládanie, mám pocit, že toto sú opäť vyhodené peniaze…