Zistime spoločne čo najviac dodávateľov. Idéalne by mala byť každá informácia podložená odkazom na verejne dostupnú zmluvu. Zatiaľ to tak ani zďaleka nie je. Venoval som tomu veľa večerov a neflákal som sa, tak nečakaj že ti to pôjde nejak ľahko ak sa do toho pustíš, ale máš moju plnú podporu. Bolo by fajn o tieto informácie oficiálne požiadať cez infozákon. Vie niekto ako?
Tá stránka na Githube má dve vady: nemá úvodnú informáciu čo sú to za čísla a najmä ak niečo dodáva konzorcium, tak celú sumu pripíše každému, čo je nezmysel.
Celkovo je toto super vec a ak by sa podarilo zozbierať aj info o subdodávateľoch, tak by bolo vidno aj veľa vecí hlbšie.
Nevyznam sa v uctovnictve, ale da sa z verejne dostupnych zdrojov ziskat udaj o pocte zamestnancov firmy (horny odhad internych nakladov za pracu) a sume za nakup sluzieb (horny odhad externych nakladov za pracu)? Ak ano, tak by mohlo byt zaujimave vypocitat pre kazdeho dodavatela pomer “naklady na pracu” k “dostal z OPISu”.
Filip - da sa to nejako rucne/polorucne pozbierat u nejakej mensej vzorky firiem. Ale nezistis uplne vsetky z OPISu - nie kazda to zverejnuje.
Ale kedze vacsina tych firiem ma dodavatelov zivnostnikov a srocky, tak to bude velmi nepresne.