Zmena trvaleho pobytu v katastri

Tak tento use case mi uz na katastri nepresiel. Podal som vseobecnu agendu adresovanu na katasterportal s textom inspirovanym tymto postom (“zmente mi vsetko vsade tak, aby dobre bolo”), a odpoved znie (emphasis mine):

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR uvádza, že podľa § 43 ods. 1 Vyhlášky ÚGKK SR č. 461/2009 Z.z., ktorou sa vykonáva zákon NR SR č. 162/1995 Z.z. o katastri nehnuteľností a o zápise vlastníckych a iných práv k nehnuteľnostiam v znení neskorších predpisov (ďalej aj „vyhláška“) zmena údajov katastra, ktorá nemá vplyv na vznik, zmenu alebo zánik práv k nehnuteľnostiam sa vykonáva na základe žiadosti vlastníka alebo inej oprávnenej osoby, alebo z podnetu katastrálneho odboru, okresného úradu (predtým správy katastra).
Podľa § 43 ods. 2 vyhlášky žiadosť o vykonanie zmeny obsahuje predmet zmeny a listinu preukazujúcu zmenu, pokiaľ je potrebná. Listina nie je potrebná, ak navrhovaná zmena údajov je preukázaná z predloženého preukazu totožnosti.
Vzhľadom na vyššie uvedené zákonné ustanovenie je potrebné príslušným katastrálnym odborom okresného úradu predložiť žiadosť o zmenu údajov, podpísanú žiadateľom, v ktorej budú uvedené identifikačné údaje žiadateľa, názov katastrálneho územia a číslo listu vlastníctva, ktorý má byť zmenou dotknutý.
Úrad geodézie, kartografie a katastra SR zároveň dáva do pozornosti Oznam ÚGKK SR č. LPO-3255/2013 zo dňa 27.05.2013, ktorým sa upravuje postup žiadateľa pri podávaní žiadosti o zmenu údajov v katastri nehnuteľností v zmysle § 43 vyššie uvedenej vyhlášky. Oznam je uverejnený na internetovej stránke ÚGKK SR: www.skgeodesy.sk v časti Verejný prístup k informáciám.

Takze znova a lepsie so zoznamom LV.

1 Like