Samuel Migaľ dal zákazku garážovej firme, tvrdí Veronika Remišová. Minister

Urobil som si nejaky rychly research a ten clovek za tym (Matej Glasnák) vyzera ako mlady sikovny programator, robil aj nejake prezentacie a bol v podcastoch. A cislo domu (aj podla clanku) odkazuje na byt a nie na garaz.
Zmluva je na 46 000 euro a nepride mi to ako nieco uplne prestrelene (301/2025 | Centrálny register zmlúv). Neviem no, toto zrovna je nejaka dost mala kauza ak vobec nejaka. Ci len zase Remisova nevari z vody. Skor ma prekvapuje, ze mlady developer sa pusta do statnej zakazky - bud je naivny (a prave to olutoval), alebo predsalen tam ma nejake napojenie.

1 Like

Tiež mám pocit, že toto je úplne nepodstatné. Jediné čo na tom je smutné je to, že ešte sa len pustilo beta.slovensko.sk a už sa to drolí na návody tam a nejaké návody, čo urobil tento. Neprelinkované poriadne medzi sebou. No proste krásna ukážka fragmentácie.

Remisova je ako slon v porcelane,

Google search nasiel jedneho z danej spolocnosti v tejto zakazke, ktoru podla vsetkeho dostali nejako v spojeni s hackatonom.

https://www.uvo.gov.sk/vestnik-a-registre/vestnik/oznamenie/detail/1277346

• Zmluva

• Identifikátor zmluvy: o-1000028797

• Názov zmluvy: Vytvorenie interaktívneho sprievodcu

• Dátum uzavretia zmluvy: 22.11.2023

• Odkaz na zverejnenú zmluvu: https://mirri.gov.sk/wp-content/uploads/2018/10/vystavene-objednavky-2023-1.pdf

• Hodnota (ktorá sa brala do úvahy) (bez DPH): 13 631.25

• Mena: Euro

• Identifikácia dodávateľa/dodávateľov

• Identifikácia dodávateľa

• Úradný názov: MAKE interactive, spol. s r. o.

• IČO: 46135588

• DIČ: 2023290060

• Ulica: Beňadická

• Číslo: 34

• Mesto/Obec: Bratislava

• PSČ: 85106

• Štát: Slovensko

• Kontaktná osoba: Martin Klempa

• Kontaktná emailová adresa: make.interactive.spol@gmail.com

Namiesto toho aby kopala do obstaravania za 80+ milionov bez zadania, porusenie vyhlasok atd…tak si nasla zakazku pre mladez ktora vytvorila stranku pre navody za 13 631.25 eur.
Ja neviem ale dostat v state funkcnu stranku pod 15 000 eur je celkom absurdne, teda z pohladu ako nizka suma to je.

5 Likes

chudak chalan…v dobrej viere ide nieco za vludnu cenu spravit a ani sa nenazda, a zomelu ho nelutostne politicke mlyny…ani nevie co zle vlastne spravil…

4 Likes