Rýchlejšie updatovanie api mhd bratislava

Začal som sa hrať s MHD open data Bratislava api a vyskúšal som rôzne funkcie. Najviac ma zaujala funkcia ktorá posiela live feed o všetkých autobusoch. Tento feed obsahoval číslo autobusu ,id autobusu, a hlavne lokáciu ale aj iné veci. V dokumentácii api píšu že sa api aktualizuje každých 2-3 min. Otestoval som to a je to tak. Urobil som web aplikáciu ktorá zobrazuje live pozíciu autobusov na google mape. Funguje to docela nanič pretože je to pomalé. Je možné aby to api feedovalo v kratšom intervale max 5s na aktualizáciu.

Ďakujem za hocijakú radu alebo zmenu.

3 Likes

Skus email priamo na inovacne oddelenie, Petra Dzurovcinova, nech zinovuju tento lag.

Otazka este je, ako casto vozidla poziciu reportuju.

Vozidla zasielajú cca v tomto rozmedzí údaje o polohe (aspoň v čase kedy sme to tvorili, tak to tak bolo), preto nevidim možnosť že by to mohlo byt rychlejsie.

A teda odporúčam sa obratit na dátové oddelenie (nie inovácie), ktoré je autorom - majiteľom tohto API ako aj celkovo portálu s otvorenými udajmi (podobne ako napr. geoportalu).

PS: máte niekde aj tieto údaje zverejnené v nejakej aplikácii? Ak áno, viete zaslať link? Ďakujem

1 Like

Myslíte link na applikáciu moju z mapami alebo odkaz na api

Myslel som link na aplikáciu, odkaz na API magistratu samozrejme poznam :slight_smile:

1 Like

Ďakujem za osvetlenie.

Georss feed: busbratislava diplayer - Replit
A frontend z google maps api(teraz ten frontend je nefunkčný lebo sa google maps api zmenil a ja som veľmi nepochopil tej dokumentácii:jsmgoogle maps - Replit