na mobile som sa musel prihlasit, aby som mal hore vlavo menu
Neviem, či z mojej strany vnímam rôznu kritiku ako “spochybňovanie dizajn manuálu”. To čo za seba môžem a chcem spochybniť je určite odborná úroveň tvorcov IDSK Template.
Akože máme štátnu SW firmu, fasa, ale vidím, že ani flow a influence zo slovnekso.digital nijak nezreálňuje ilúziu o kvalite. Skrátka aj naďalej zo štátneho IT padajú do priestoru nedorobky, bludy a prejavy neschopnosti.
Jedným z mnou otestovaných prejavov neschopnosti je diskusia k prekladom IDSK Template tu: Source in English | WordPress.org
Nielen že komunikácia stojí za draka, ale ako sa ukazuje, nevedia poriadne nasetovať ani základ template. To od entity, ktorá má byť na úrovni štátu, a ktorá v mojich očiach má vykonkurovať doteraz neschopné služby eGov považujem za výsmeh.
Takže za seba, rozhodne spochybňujem kvalitu. S takouto pochybnosťou letí cez palubu zas celý bágel.
“Do it right or not at all”.
Reakcia bola primarne na @ObcanSK, cize v klude dalej pokracuj.
K id-sk ma napadla este jedna vec.
Kedze sa uz dostalo do pozicie standardov. Bude potrebné ho spracovat ako kazdy iny dokument ktory je sucastou vseobecne zavazneho predpisu. Nieco co sa nestihlo je v anglickom a nieco v slovenskom jazyku. Plati vsak zakon 270/1995, ktory defiánuje, ze vseobecne zavazne dokumenty musia byt v prvom rade v statnom jazyku a nasledne mozu byt aj v inych jazykoch. Cize uz keby ozaj nemali co na praci tak toto moze byt dost pracne.
@jsuchal Máš pocit, že skáčem niekomu do rečí? Písal som, ako to vnímam ja. Prečítal si si diskusiu na ktorú sa odvolávam, alebo ti len vadí, že komentujem?
Ich práca je nedostatočná. Mám dôvod sa k tomu vyjadriť.
Kedze reagujes na moj komentar, tak ano viem na co reagujes Nijako mi nevadi, ze komentujes, len teda s kritikou dizajn manualu, o ktorej som hovoril ja to nema nic. Preto ma prekvapilo, ze si to zaradil ako reakciu na mna. Nic viac. V klude pokracuj.
Ktora cast vseobecne zavazneho predpisu je v anglickom jazyku?
Zdravim @Bryan_SK ,
preveroval som issue s jazykovymi mutaciami u nas v time, ktory sa ID-SK venuje. Podla mojich informacii bola tato issue zaradena product ownerom(Mirri/Brisk) medzi nizke priority vzhladom k tomu, ze sa nejedna o samotne ID-SK, ktoremu sa venujeme primarne.
Samozrejme nic to nemeni na tom, ze pokial by sa sablona od zaciatku nenavrhovala v SK ale v AJ mohli sme sa tejto issue vyhnut (pokial spravne chapem podstatu problemu). Issue je kazdopadne zaznamena v backlogu a ak PO zmeni priority, budeme sa naprave tejto chyby hned venovat.
Ak budete mat akekolvek dalsie navrhy ako pomoct zlepsit ID-SK pripadne vytvarane temy, nevahajte nas kontaktovat. Zaroven by som vam rad dal do pozornosti otvorenu poziciu Senior Web developer (Senior Web developer... - Slovensko IT, a. s. | PROFESIA.SK). Dokonala znalost Wordpressu budu urcite vyhodou.
Prajem pekny den
M.
Moj nazor je ze skutocnost ze sme vysli z Gov.UK by mala byt uz len historicka poznamka niekde v uvode dokumentu hovoriacom o tom co je to id_sk. Ale v momente ked sme sa rozhodli tento standard prevziat, uz mame svoj vlastny aj ked skopirovany. Viem ze velmi pomoze pozriet si ako to maju v UK, ale nas by mal byt komplet cely nas . Preto si myslim ze ta cast uk frontend a dokumentacia Sass by sa tam nemalo nachadzat ak nie su nutne (dat to na github?) a ak su tak by to mala byt dokumentacia v slovenskom jazyku.
Kde vo vseobecnom zavaznom predpise vidis, ze je tam uk frontend a dokumentacia SASS?
Inak cela tato debatka (a praca) o tom, ze podme prekladat pre programatorom creva dizajn manualu mi pride ako uplna strata casu. Ma s tym niekto vobec problem? Podla mna riesime uplne fiktivnu blbost.
… wordpress náš každodenný …
Typicky chaos po slovensky, nebolo realne zadanie od biznis uzivatela, bolo zadanie od IT a aj to zrejme nejasne a taky je vysledok, takze mame pripravenu aplikaciu akurat nepouzitelnu, az jej nasadenie by ukazalo realne nedostatky. Existovala k tomu nejaka analyza, biznis a IT alebo sa len programovalo? Nevyužité eRúško: Premiér hovorí, že nemá pridanú hodnotu. Remišová: Keby nebolo, pýtate sa, prečo (aktuality.sk)
Najvtipnejšie je to, že medzitým už k používaniu Contact tracing API nieje potrebná žiadna aplikácia, stačí ak MZ pripraví system reportingu a následné kroky
Dovolim si tvrdit ze napr. na toto https://www.crz.gov.sk/data/att/3040762.pdf (alt. 1151/2021 | Centrálny register zmlúv) urcite statnu firmu nepotrebujeme.
Chudak Steuko Holy, kolko ho kritizovali za analyzu pre ZSR za 290 tisic, a take jehodnoduche to v podstate je. Treba vlastnu statnu akciovku. Opytam sa basnicku otazku, keby tuto studiu za tuto sumu dostala nejaka velka konzultacka (edit: za byvalej vlady) aka by bola reakcia dnesnej ministerky, statneho tajomnika, odbornej verejnosti a medii? A to sa este mozu pouzit hotove veci a know how zo sucasneho ITMS. @peter_k naozaj ma stat studia uskutocnitelnosti 270 000?
A odkedy vie SKIT vobec pisat studie? Napriklad ja som ich hodnotil desiatky, ale keby som sa chcel prihlasit na pisanie studie s firmou co ma rok a nikdy studiu nepisala, tak asi vybuchnem hned na referenciach v nejakom VO.
jj … suhlas. Tiez mi to napadlo, ale zase asi si vedia pomocnikov aj obstarat. A asi jednoduchsie ako OVM. Hlavne ak by sa mali dodrzat pravidla studii a miesto “nejakých obrázkov” tam ozaj uvádzať predpísané viewpointy z ArchiMate.
Bude to dlhodoba zataz na statny rozpocet, proste firma kazdy mesiac potrebuje svoje. Nemali by sa uchadzat o pracu v tendroch, kedze su zvyhodneny statom (dostavaju zakazky, dostavaju preddavky atd.), potom to je nerovna sutaz
„od júla zaviedli veľmi systematický prístup k zadávaniu zákaziek“
To sme sa vratili do 80teho roku. Firma neefektivna, nema vysledky, meska s delivery ale zakazky budu chodit bez sutaze lebo tak sa sefstvo RVHP rozhodlo.
Ved to je systematicky pristup, potrebujes mesacne 1M, tak Ti ich dame v nejakej zakazke, povedz co dodas a dostanes, proste radost podnikat. Tomu s povie trhovy mechanizmus na slovensky sposob