Podľa z. o eGov
§24.3.a: Správca ústredného portálu, špecializovaného portálu a informačného systému integrovaného obslužného miesta zabezpečuje, aby bolo možné ich prostredníctvom … vytvoriť elektronické podanie … ako aj vytvoriť a odoslať elektronickú úradnú správu s týmto podaním a jeho prílohami
§29.1: Elektronické podanie … sa doručuje elektronicky, pričom miestom na elektronické doručovanie je elektronická schránka, ktorá je aktivovaná. Elektronické doručovanie elektronického podania … sa vykoná spôsobom podľa tohto zákona, ak osobitné predpisy … neustanovujú inak; ustanovenie prvej vety tým nie je dotknuté.
Zaslanie elektronického podania emailom, aby to bolo v súlade s existujúcimi pravidlami, by muselo fungovať tak, že ako adresát sa dá nejaký identifikátor schránky na ÚPVS, musí tam byť správa podpísaná KEPom - a z toho vyplýva že u OVM je táto správa prijatá a spracovaná el. podateľňou. - Ináč ja som úplne za to, aby sa takáto funkcia na ÚPVS spravila, následne sa potvrdenie o prijatí (alebo zamietnutí) pošle emailom naspäť odosielateľovi emailom.
Btw. zaujímalo by ma, či z toho §24.3.a vyplýva, že cez každý špec. portál sa musí dať spraviť podanie (a aké)?