NASES vcera 19.12.2024 okolo 10 “zverejnil” v DNS takuto nenapadnu vec.
https://evo.isepvo.sk/evo/Pages/Privates/ZakazkaUchadzacDetail.aspx?id=443619
Ano, nie je tam nic vidiet, ak v tom DNS nie ste prihlaseny.
Tak teda vyberam:
1_Opis_predmetu_zakazky.pdf (261.9 KB)
Kupna_zmluva.pdf (204.6 KB)
A ja sa teda pytam:
- Toto zjavne nikto iny ako DITEC nema sancu dodat. Kto iny ma zdrojaky D.Signer/D.Viewer? Lehota 1 mesiac? To ma niekto spravit reverzne inzinierstvo a dorobit tam nieco? Alebo NASES ponukne zdrojaky a dorobi sa to tam? Co udrzba/rozvoj potom?
- Zjavne sa tu ide robit vyvoj na zakazku statu a v zmluve ani slovo o EUPL licencii. Home
- Na trhu mame N podpisovacov, nikomu nevadi, ze sa tu bude takto “dotovat” jedna firma, ktora zjavne zaspala dobu a jedina motivacia tu zjavne je “uz to maju nasadene na slovensko.sk”?
- Ak to spravne chapem, tak sa ide spravit aj podpisovanie cez mobil. Ale takym dost “poskrabem sa za uchom lavou nohou”, lebo musite mat pocitac, d.signer + mobilnu appku disigu, aby to zafungovalo.
- Ozaj, dovolilo MIRRI NASESu robit mobilnu appku?
- Bomba na zaver. Povodne bol datum na predlozenie ponuky 30.12.2024 (dnes je uz uzasnych 7.1.2024) co dava presne 4 pracovne dni 19,20,23,27.12 cez vianoce na vypracovanie ponuky - kde sa este musite dohodnut zjavne aj s DISIGom.
Nech sa na mna nikto nehneva, ale takuto smradlavu prasacinu som uz dlho nevidel. Fakt by ma zaujimalo ako sa NASES dozvedel napriklad o nejakej sluzbe DITECu, na ktoru sa treba integrovat, ktora zjavne este verejne ani neexistuje. Toto asi v ziadnom zapise o stretnuti lobistu s uradnikom ani v roku 2025 nebude, lebo nie su mimovladka ako my
PS. Cele toto je vlastne uplna haluz, NASESu a MIRRI ponukame uplne zadarmo Autogram/Autogram v mobile a Autogram na statnych weboch (extension), ktory toto vsetko vie robit uz dnes, netreba na to vlastne nic a funguje to este lepsie ako original. Ved ked nechcete ani za svet Slovensko.Digital, tak si tie zdrojaky zoberte a najdite ineho dodavatela - ved Java a mobilnych vyvojarov su tu mraky. Preco takto? Preco takto soudruzi?