zabudli to CD este zOCRkovat. vysmech.
Malá vtipná odbočka eskaluje a NASES zjavne netuší ani čo som žiadal a ani čo mi poslali podpísané generálnou riaditeľkou.
Ja som žiadal AJ prílohy a z nich mi poslali len sken dvd ![]()
Rozhodnutie tu. Odvolanie/rozklad som samozrejme poslal.
Rozhodnutiel_suchal.pdf (342.0 KB)
to nie je highlight, to je odkaz.
No vyzerá to tak, že pekne tichúčko pokračujú. Stačí počkať kým niekto vyrobí nový prúser a vybavené. Slayada za 140 Mega už nie je tak TOPka.. Veľmi som zvedavý či sa niečo stane. Pomaly mám pocit, že sa zabudlo na túto historicky najväčšiu IT kauzu v dejinách Slovenska. Minister dáva veselé videá, Štátny tajomník Šalitroš už nešali len “trošku” ale na plný kotol a štátny tajomník Štefánek ako keby nič. A NASES? Normálne sa pokračuje ako keby sa nič nestalo..
Myslíte, že sa niečo stane? Myslíte, že tu niekto zasiahne?
Na to treba trestné oznámenie na prokuratúru. Inak asi nezasiahne nik …
Nakoľko Spravodlivosť je smer a Migaľ je Smer a tu pozadie je SMER.. Asi si dá prokuratúra načas.. Nevyzerá, žeby sa to riešilo.
Toto je tá náhrada toho HW ( teda aspon serverová časť) ktorý zlyháva a “horí” ?
Čiže už pán Minister, Štátny 1 2 až X nebudú musieť plakať a oslovovať znalcov, že či infraštruktúra je v havarijnom stave a že potrebujú stovky milionov na spásu a vykúpenie UPVS ?
A ina btw tie ceny tých servrov sú veľmi “pekné”
Kľudne nech si ktokoľvek vykliká konfiguráciu tu:
Pri uvedených parametroch je to evidentne cena “near to list price”.
Ak zoberiem v úvahu, že štandardne vendor poskytne zľavu min 50% z cenníkovej ceny “koncovému zákazníkovi” tak si myslím, že toto je vhodný kandidát na compliance oddelenie DELL a kontrolu neposkytnutia zlavy,
a odobratia partnerstva. Nebol by to prvý ani posledný prípad ked tomuto dodávateľovi bolo odňaté partnerstvo (viď napr. Oracle). A títo páni z tejto firmy si snáď pamatajú aj listy od p. Sulíka do IBM.
Co na to @ITAS ? - DELL by mal byť členom
Tieto praktitky sú dosť podobné tým z dokumentov o šmejdoch. Ale tak je to len taká menšia slayada cca za 3-4mil.
Možno by sa tu mohol vyjadriť niekto kto robí s HW.
Clenom je priamo aj vitaz obstaravania Alanata. Snad sa dostaneme k infu o tom, ze kolko bolo ponuk.
Ja neviem už. Tento pán vôbec tuší, čo sa deje v NASES?
v prípade, ak je na zákazku podané trestné oznámenie, resp. ak sa už vedie trestné oznámenie ku projektu, tak tento Europska unia nepreplatí. automaticky je to nepreplatiteľné
zaujímavé je, že znalecký posudok je tajný, ale zadanie cez DNS nie je tajné? tak nerozumiem, že vyjadrenie k zadaniu je tajné ale samotné zadanie nie je? či ako vlastne….
vecné otázky ku tendru:
- realizácia zákazky bude trvať koľko? (teda dodávka?) pol roka do konca plánu obnovy?
- a naozaj sú vo svete hotové produkty, po slovensky, ktoré idú podľa slovenských štandardov, spätne kompatibilné zo súčasným stavom aby ostatné integrované subjekty mohli fungovať?
- a podporujúce duálny režim, t.j. aj staré riešenie ešte a aj nové? kde sú tie postupy ako chce NASES toto zvládnuť, ked si asi všetci spomenieme ako takéto migrácie výrazne menšieho rozsahu dopadli?
- a migráciu dát urobíme kedy?
- a akceptáciu urobia za jeden deň takéhoto megadiela, či to podpíše pan a potom rovno odletí do panamy?
- koľko ČD by sa za tie peniaze muselo vykázať a koľko ľudí to odrobiť? aj keby bola polovica licencie alebo HW, ved za 75milionov by museli nastúpiť tisíce ľudí naraz na tých pár mesiacov, ak by aj bola cena 1000€ / ČD…
- A kedže aj pan hovorí, že sa musí všetko na slovensko.sk vymeniť (HW aj aplikácie), koľko sa budú preintegrovávať tie staré organizácie, sú ich asi tiež tisíce. ako to chce NASES zvládnuť, má na to vôbec kapacity interné?? a majú tie organizácie prachy na tú preintegráciu?
- kde budú tie hordy HW umiestnené, naozaj sú v datacentrách voľné miesta, elektrika, routre, switche, záložné generátory, prepojenia ?? Nehovoriac o tom, že dodávka, inštalácia HW, nasadenie virtualizácie, klastrov, devops, operákov, monitorovania a pod to sa urobí za noc, aby sa ráno mohlo všetko inštalovať?
Huh? A toto je ono? Takto?
Citát :
>zároveň pripraví alternatívne riešenie situácie súvisiace s nevyhnutnosťou sanácie havarijného stavu portálu
Alternatívne = nepriamo bez súťaže?
Snad ste necakali, ze sa budu ospravedlnovat alebo, ze nieco vysvetlia.
Aj tato tlacova sprava bude pravdepodobne nariadena a zrusene boli dane obstaravania pretoze to ina institucia vyhodnotila ako nezakonne.
Uvidime ako budu postupovat dalej.
Mam vsak este jednu pripomienku ktora ma napadla a beha mi hlavou nejaky cas, posobenie slovensko digital, opozicie a pripadne novinarov nie je vzdy prospesne v rieseni kauz ako bola alebo este stale je aj tato. Ano je potrebne dat na vedomie co sa deje a informovat o tom ale je priam neziaduce aby sa cez “diskusie“ vlastne radilo ludom ktory nekonaju v dobrej viere a takto sa pomahalo neefektivne obstarat cokovlek co to ma byt.
Sem spada vsetko od “diskusii“ pretoze sa hram na odbornika a chcem si spravit PR alebo hodnotenia projektov ktore je vzdy bezzube a aj ked projekt nema absolutne ziadne opodstatnenie len sa pomaha spravit lepsiu projektovu dokumentaciu aby projekt presiel lahsie a minuli sa peniaze.
Najviac ma pri tejto kauze mrzelo, kolko slov, komentarov, diskusii, vyjadreni, aktivity sa konalo bez toho aby sa spravila prva a zakladna vec, oznamenia na prislusne urady (tie vacsinou chodia az po “diskusiach“ a “straseni”). Opozicia je v tomto priam ukazkova, kricat ale nekonat tam kde to ma zmysel.
Moj skromny navrh na zamyslenie, skuste prehodnotit svoju aktivitu dalej a skuste si spravit retrospektivu svojho posobenia, toho co fungovalo a co nie.
Najvacsi prinos vidim v budovani komunity na otvorenom fore, vdaka comu sa aj na tomto priklade ukazalo, ze je potrebne mat miesto kde si ludia vedia zdielat informacie a spolocne riesit problem.
Ak naozaj chcete robit watchdog aktivity tak by ste si mohli spravit checklist povinnosti ktore zo zakona pri projektoch vznikaju, kontrolovat plnenie a nahlasovat to co je v rozpore.
- Kolko z projektov nemaju vobec v metais projektovu dokumentaciu, aktualizovane informacie etc?
- Kolko zapisov sa nezdielalo, kolko RV nekonalo, kolko rozhodnuti nenaplnilo, kolko schvaleni prislo az po projekte, kolko nakupov spravilo bez hodnotenia, kolko dokumentacii nema vyplnene cele casti…
- Co Slovensko 3.0? Par ludi vyssie uz pisalo fakticky ako je to po milnikoch alebo deklarovane ako dodane ale nikto to nevidel, tam je kontrola kde? Najvacsi projekt digitalizacie na Slovensku a kazdy normalny clovek vidi, ze uz rok je to nenaplnitelne a nedodatelne.
- Udrzatelnost sa dodrziava tak ako ma?
- A tak dalej…