NASES nakupuje za 60+ milionov

zabudli to CD este zOCRkovat. vysmech.

Malá vtipná odbočka eskaluje a NASES zjavne netuší ani čo som žiadal a ani čo mi poslali podpísané generálnou riaditeľkou.

Ja som žiadal AJ prílohy a z nich mi poslali len sken dvd :slight_smile:

https://zive.aktuality.sk/clanok/hH5WOK2/chcete-posudok-prilohy-su-na-cd-povedal-stat-a-poslal-len-jeho-fotku/

Rozhodnutie tu. Odvolanie/rozklad som samozrejme poslal.

Rozhodnutiel_suchal.pdf (342.0 KB)

to nie je highlight, to je odkaz.

No vyzerá to tak, že pekne tichúčko pokračujú. Stačí počkať kým niekto vyrobí nový prúser a vybavené. Slayada za 140 Mega už nie je tak TOPka.. Veľmi som zvedavý či sa niečo stane. Pomaly mám pocit, že sa zabudlo na túto historicky najväčšiu IT kauzu v dejinách Slovenska. Minister dáva veselé videá, Štátny tajomník Šalitroš už nešali len “trošku” ale na plný kotol a štátny tajomník Štefánek ako keby nič. A NASES? Normálne sa pokračuje ako keby sa nič nestalo..

Myslíte, že sa niečo stane? Myslíte, že tu niekto zasiahne?

Na to treba trestné oznámenie na prokuratúru. Inak asi nezasiahne nik …

Nakoľko Spravodlivosť je smer a Migaľ je Smer a tu pozadie je SMER.. Asi si dá prokuratúra načas.. Nevyzerá, žeby sa to riešilo.

Toto je tá náhrada toho HW ( teda aspon serverová časť) ktorý zlyháva a “horí” ?
Čiže už pán Minister, Štátny 1 2 až X nebudú musieť plakať a oslovovať znalcov, že či infraštruktúra je v havarijnom stave a že potrebujú stovky milionov na spásu a vykúpenie UPVS ?

A ina btw tie ceny tých servrov sú veľmi “pekné”

Kľudne nech si ktokoľvek vykliká konfiguráciu tu:

Pri uvedených parametroch je to evidentne cena “near to list price”.

Ak zoberiem v úvahu, že štandardne vendor poskytne zľavu min 50% z cenníkovej ceny “koncovému zákazníkovi” tak si myslím, že toto je vhodný kandidát na compliance oddelenie DELL a kontrolu neposkytnutia zlavy,
a odobratia partnerstva. Nebol by to prvý ani posledný prípad ked tomuto dodávateľovi bolo odňaté partnerstvo (viď napr. Oracle). A títo páni z tejto firmy si snáď pamatajú aj listy od p. Sulíka do IBM.

Co na to @ITAS ? - DELL by mal byť členom

Tieto praktitky sú dosť podobné tým z dokumentov o šmejdoch. Ale tak je to len taká menšia slayada cca za 3-4mil.

Možno by sa tu mohol vyjadriť niekto kto robí s HW.

1 Like

Clenom je priamo aj vitaz obstaravania Alanata. Snad sa dostaneme k infu o tom, ze kolko bolo ponuk.