Pani, dakujem za Vase vstupy, som velmi rad, ze tato tema Vas i po negativnych skusenostiach neprestava lakat. Skusim napisat reakcie na vsetky vstupy do jedneho komentu.
@Lubor:
-
Viedeň - nevies nahodou, kto tam chodil, ak mas tuto info? By som ho pootravoval. Taktiez keby si mal nejake info o Viedni, mozno nejake konkretne appky (Peto @hanecak rad spomina verejne WC:))
-
komunita - zatial v plienkach, prvy kontakt bol vlastne az od Aliancie a Hackathonu (na ktory sa mesto vyflaklo, ale primos sa bol odfotit)
-
data audit - urcite by sa zisiel, ale nikto tu na to nemysli, takze zatial zrejme neschodne - musel by som po tom ist sam a to teraz nedam - to suvisi i s planom a komplexnym riesenim - nie je tu podpora vedenia. To suvisi i s tymi policajtami (ktori si od ludi pytaju dokumenty, ktore magistrat - vlastne ich kolegovia - vydal, ale napr. i rozhodnutia stavebnych uradov, ktore magistratu stavebne urady zasielaju na vedomie, ale my ich tu len strkame do spisov posty bez dalsieho ladu a skladu…a potom ich pytame od stavebnikov/investorov, atd atd) - no data management at all …
-
technicka mapa mesta - vola nie je u vedenia, chalani na GISoch uz maju i riesenie, no na publikovanie potrebuju licenciu - pouzivaju ArcGIS (podla slov kolegov by Opensource GIS riesenie prinieslo vyssie naklady na podporu, nez licencovane riesenia). Chalani uz prezentovali aj vedeniu, ale publikovanie tychto dat je sucastou externej zakazky (Lomtec tunel…). Takze chalani, co by mohli sami publikovat, pripravuju data a subdodavatel ich preklapa…a s chybami a snad to ani nevie…
(funguje externe tento link?: https://gis.esluzbyba.sk/mapa/uzemny-plan/?ly=ad%2Cul&lb=uzemny_plan&c=-573978%3A-1282139.2&z=5
a tento:
https://gis.bratislava.sk/#content_Legend)
Dakujem za zaujem stretnut sa, vazim si toho.
@jsuchal:
-
ziadosti o data - ano, tuto temu mam uz rozdiskutovanu, dnes mam stretnutie s kolegynou na evidencii staznosti a ziadosti, skusim sa pozriet, ci sa da nejako jednoducho urcit pozadovany typ dat, pripadne ju motivovat, aby ich hned nejako vecne triedila. V tejto veci som si tiez vyziadal evidenciu z webu, ktore oblasti su najviac navstevovane.
-
Presov skusim oslovit v tejto veci tiez, okrem ineho. P. Hurnu uz poznam, uz sme FB priatelia
@maly:
-
Hackathon bol skvela vec - ale mesto sa na to skratka vyflaklo. Boja sa data davat von. Druhy sa robil na datach z Presova. Je to sice nejaky prvy zoznam moznych datasetov, ale bez celeho zmysluplneho manazmentu je to velmi nepresne.
-
Data zo scitani - nemam info o podobnych aktivitach. Titu ludia su schopni platit ludi, aby sedeli na krizovatkach…
-
statistiky dopravnych nehod - jedine, ze by existoval nejaky prenos zo statnej policie. Z tej mestskej ziadny neexistuje. S istotou tvrdim. Ked ano, tak per paper do suflik. Je to uplny, ale ze uplny, des…
-
GIS - v GISoch robilo par ludi - arcGIS licencie - boli dodane na MAG asi 4 stroje za Plencnerovej(?). Chcela cely uzemny plan dostat do externeho prostredia. Teraz je tam uzasne sikovny kolektiv - ale nemaju moznost to riesit naplno a tak, ako by chceli. Co sa tyka dat - snazia sa vytvarat. Kamos robi aspon osi chodnikov a komunikacii, plochu nestiha robit. Na zivotnom jedna holka z vlastnej iniciativy riesi v qGISe pasport zelene…ale bohuzial stale na okraji zaujmu veducich ludi. V minulosti sme po kontrole tlacili na pasport vodorovneho dopravneho znacenia - za 30 litrov sa spravil (celkom sa dal, ale mohol byt lepsi), ale asi 3-4 roky ho nikto nepouzival a stava sa neaktualnym (spravca VDZ napr vobec nemal info, ze niekto namaloval cyklisticky pruh na SNP - akoze fakt!). DOPRAVA - ano, myslim, ze stale sa riesi vela veci na papieri - nie v GISe - tj znacky atd atd…gisovo nerozmyslaju. A chalani mi hovorili, ze vlastne ani nemaju zoznam vsetkych ulic v Bratislave…
-
vyberovane konania - ano, je to smutne a je to tak…
@hanecak:
Peto, siemens je skutocne velmi specificky…neviem, ci su schopni poskytnut nejake data. Ak podla toho linku usudzujes, ze ano, tak na to skusme zatlacit. Inak pikoska - riadiaci pult verejneho osvetlenia HM SR BA je v priestoroch firmy Siemens. Nie je vobec zname, ci niekto z mag ma do tychto priestorov povoleny vstup…
NAPRIEK tomuto:
Z mojho pohladu - prisposobovat sa Presovu. Na zaklade z. 211/2000 aspon dokazat zverejnovat objednavky, zmluvy, faktury automaticky z uctovneho systemu (Noris - intelsoft?), prisposobit tomu data manazment a cely proces (scanovanie faktur, prikladanie do uctovnictva,
Kde vidim moznost ucasti Slovensko.digital:
S.D uz ma podla mna znacku. Dalsi polrok chcem zaradit do planu kontrol prave elektronizaciu sluzieb bratislavskej samospravy. Su tam velke diery. A bude to pred volbami. Bude to medialne zaujimave. Ale nie lahke…ale chcel by som to spravit. Moze to byt zlomovy bod, kedy si uz konecne aj laicka, nielen odborna, verejnost povie, ze tak uz staci…Ak by ste do toho chceli ist, som k dispozicii.
http://www.bratislava.sk/projekt-elektronizacia-sluzieb-bratislavskej-samospravy/d-11036862
Dalsia moznost - stretnutie s hlavnym kontrolorom. Nema exekutivnu pravomoc, ale je slusny diplomat a uz straca trpezlivost s niektorymi ludmi, takze je vhodny cas mu dat par chrobakov do hlavy, ak by ste mali zaujem. Okrem toho verejne moze rozpravat na zastupku a ma kontakty s poslancami. Peto @hanecak uz tu chodil na klavir, tak sa nebudem divit, ked to pre Vas nebude zaujimave. Ale bol by som rad, keby som Vas mohol privitat: @jsuchal, @Lubor.
Dlhsie, ale aspon pre predstavu. Dik moc. F.