Vobec nicomu to nezabrani a cele to skomplikujeme ako pri ekasa. Priklad: otvorim si teraz webappku ikros.sk, natukam si tam fakturu a vytlacim si ju. Vsetko je ok. Popri tom mam vsak v browsri plugin, ktory ked pustim tak to vyzera uplne tak isto ako ikros (alebo trebars aj statna fakturacna appka) a ked vytvorim fakturu, tiez vyzera ako originalna faktura avsak nikto nema sancu zistit, ze nebola vystavena spravne. Dokonca ani ja sam!
Blocky su trosku ina pesnicka, lebo sa deju na mieste a fyzicky. Faktury sa vystavuju bezne aj par dni dopredu a len elektronicky…
Toto je uplne zly smer, nechapem ako ich to vobec mohlo napadnut. Ale nema zmysel sa tu teraz velmi viac zavzdusnovat, mozno “certifikaciou” chapu len sprostu registraciu sw, kde dostane clovek kluc.
Cela pointa je v tom, ze budu mat uplne nove data a faktury sa budu dat skontrolovat, ze boli zaregistrovane na centrale. Mozu robit nove typy kontrol, analytiky… nie, ze by mi toto nevadilo, ale toto je pointa. Fakt im nerad davam napady na taketo plosne ziskavanie extremne citlivych obchodnych info, ale pointa musi byt potom v spatnej kontrole (t.j. parovat to na to, co si do uctovnictva davaju odberatelia na strane nakladov).
@peter_k
navrhujem pripomienky:
- zistit co sa mysli pod certifikaciou, musi byt minimalna (idealne len registracia a dovi).
- je nutne, aby ten endpoint vedel zrat nejake formaty faktur, ktore vedia exportovat existujuce fakturacne softvery. predstava, ze si teraz kazda firma na zemeguli, ktora s nejakou firmou na sk obchoduje bude musiet zohnat nejaky adapter na ich fakturacny softver, ktory podporuje tuto sk specificku vec mi pride dost brutalna.