Zdravím,
mam urgentné dotazy:
1/ PRÍPAD OBČAN.
Ćo všetko je potreba podpisovať pri elektronickom podaní cez systém ES “všeobecná agenda” v r. 2022 za použitia crt ACA SR uloženého na eID a či je aktuálne možne podpisovať podania zo strany občana aj inými crt ako ACA…?
Či je nevyhnuté podpisovať aj tzv. Sprievodný elektronický dokument (aj keď neobsahuje žiaden text, iba označenie premetu veci, číslo spis. značky konania) a či je nutne podpisovat vždy aj všetky jednotlive prílohy elektronických dokumentov alebo existuju vynimky kedy podpisovat netreba?
Ak základné/sprievodné telo ED spravy nie je podpísane ma sa dla podla sucasnej pravnej úpravy podanie za právne nedoručené, neúčinné? Ma zákonnu povinnost prísl. OVM vyzvat občana/PO/NGO bez zbytočného odkladu k oprave elektronického podania?
2/ PRÍPAD OVM/OVS.
Čo všetko je potreba podpisovať pri elektronickom podaní cez systém ES “všeobecná agenda” v r. 2022 zo strany odosielatela OVM/OVS SR ked doručuje občanovi, PO, NGO…? Ake vsetky druhy podpisových certifikátov môžu OVM/úradné osoby používať…?
Je nevyhnuté podpisovať aj tzv. základný/sprievodný elektronický dokument ES (aj keď neobsahuje žiaden text, iba označenie premetu veci, číslo spis. značky konania)?
Ak telo ED správy OVM nie je podpísane zo strany OVM/OVS ma sa podla sucasnej pravnej úpravy podanie za právne nedoručené, neúčinne, neplatné?
Dakujem za operatívnu odpoved!