Mozem ta ubezpecit, ze mame zakaznikov, kde riesime aj incidenty aj support, aj zmluvy aj vsetko co tu pises. Nie vsetko co robime sa pise na github. Staci sa nabuduce spytat.
Predpokladám, že prechod na eIDAS 2 asi nebudete riešiť vo vlastnej réžii a ani vlastným vývojom. DSSková knižnica je jadrom podpisovej a overovacej aplikácie, tak sa tu netvárte, že robíte podpisovač. Je rozdiel, keď niekto robí vlastný vývoj a niekto zoberie, čo nájde po ruke. Hlavne ak to, čo použije, je jadrom celej aplikácie - preto nech sa na mňa nikto nehnevá, je to len obálka. To je ten rozdiel urobiť podpisovač, mať na to celý team ľudí, byť schopný ho plnohodnotne podporovať a je rozdiel sa spoliehať, že niekto v komunite tú robotu urobí za mňa a spoliehať sa na to, že to snáď urobí aj dobre, že nepotrebuje mať zaplatených ľudí, ktorí rozumejú problematike, čítajú technické štandardy, implementujú ich, inovujú, zapájajú sa do medzinárodného testovania, pripomienkujú, zohľadňujú aj slovenské špecifiká a že ich nebolo málo a pod. Takže si aj naďalej stojím za tým, čo som napísal. Same same, but different.
kazdy kto sa mota okolo sw, vie posudit co je to urobit nieco v sulade s licenciou a co je to inspiracia a co uz kopirovanie.
Ja by som tiež mohol tvrdiť, ze autogram sa “inšpiroval” v našom podpisovaní mobilom, ale bola by to rovnaká hlúposť ako tvrdiť, že eIdentity skopírovala autogram v mobile. Akože v čom? Že tam majú podpísanie - lokálne. Alebo používajú IDSK. Okrem inej hlavnej funkcionality a tou je podľa mňa prihlásenie sa do slovensko.sk
A teda disig som tu tiez nespomenul
Ale spomenuli, už sme si zvykli, to bolo to, kde už som posielal iba smajlíka a aby ste ešte niečo skúsili pohľadať. Stačí preskrolovať vyššie.
Namiesto toho, tu ta firma zazalovala cloveka, co to chcel spravit za nich.
Tu ste asi nehovorili o MV, či.
ze preco sa nakupuje dalsi mobilny podpisovac v inom rezorte, ked uz stat jeden kupil a ma.
To neviem, ja som ale silne presvedčený, že eIdentita nie je o podpisovej aplikácii. Je to podľa mňa náhrada za SVM, keďže to akosi s tou štátnou IT firmou nedopadlo - aktuálne v likvidácii - a teda tú apku nemá kto ani urdžiavať, ani supportovať a ani rozvoj už asi nikto neurobí. Ale môžem sa mýliť. K plnohodnotnému podpisovaču to má zatiaľ ďaleko, podporované je ak som správne pochopil len eID a aj to len to NFCčkové. Podpisovanie je len nejaká súčasť aplikácie, ktorá má nahradiť prihlasovanie na slovensko.sk.
Môžem sa mýliť, tak ďaleko nemám odkiaľ vedieť.
Môj pôvodný komentár preto smeroval k tomu, že ak niekto pridá do svojej aplikácie podpisovanie, tak to neznamená, že urobil to, že skopíroval autogram v mobile. To bola teda aspoň za mňa iná mentálna skratka a na to som aj narážal vo svojom prvotnom príspevku. Len sa Vám to nepáči.