Zlyhala instalacia D.signer cez D.Launcher2.x

Dobry den ,

mam problem s instalaciou D.signer pre KEP . Aktualne mam nove zariadenie (MacBook M4 Pro) a snazim sa nainstalovat vsetky potrebne aplikacie pre komunikaciu s uradmi. Problem nastal pri instalaciu D.signer .

Hlaska:

“Inštalácia aplikácie zlyhala.

Nepodarilo sa otvorit súbor "https://www.slovensko.sk/static/kep/apps/java/dsigner_3.x/

sk.ditec.ep.products.dsigner.java.zip".

Skontrolujte svoje pripojenie na internet, prípadne proxy nastavenia v nastaveniach aplikácie

D.Launcher 2 v časti Sietové nastavenia, alebo skontrolujte miesto na disku.

V prípade pretrvávajúcej chyby kontaktujte technickú”

Skusil som Safari , Chrome , Mozilu. Vzdy je problem rovnaky. Neviem ci to more byt ovplyvnene tym ze są aktualne nachadzam v Thajsku. No skor sa mi zda , ze je problem na strane Slovensko.sk alebo Ditec .

Mal niekto podobnu skusenost ?

Dakujem za rady.

Odporucam nahlasit na slovensko.sk kontaktne centrum. Ja som uz nahlasoval, ze DLauncher v2 na Linuxe mi poskodila operacny system tak, ze nebol pouzitelny, t.j. nieco niekde prepisala v pamati aj na disku (segfault). Az po vymazani a niekolkohodinovej oprave sa mi podarilo system rozchodit. DITEC kazi ludom pocitace.

Je mozne ze server ma problem s tym ,ze sa nenechadzam na Slovensku ? Tak mi proste zablokuje pristup ?

Keď si priamo otvoríš adresu v prehliadači ponúka ti stiahnuť daný ZIP súbor?

Niektoré štátne weby sú tak nastavené, že mimo EÚ sa k nim nedostaneš. Treba potom použiť VPN.

Teraz sa mi aspon podarilo stiahnut ten ZIP subor . Len uprimne neviem ako ho pouzit

Tak skús znovu spustiť inštaláciu.

Stale sa to snaží stiahnuť zo servera . Musim to skusit nainštalovať nejak manuálne .

Dostal som odpoved od DITEC suportu . To som tam nemusel ani pisat

“Dobrý deň,

Ide o problém s macOS a infraštruktúrou slovensko.sk

Je potrebné to skúšať viac krát nainštalovať, a čim rýchlejší internet, tým lepšie.

S pozdravom

Slavka Legiňová”

Tak isto aj podpora zo Slovensko.sk stoji za dve veci .

Uprimne??? vymaz si vsetky ich instalacne baliky a nezmyselne 100 a viac MB doplnky. Ten nekonecny boj s certifikatmi……za dva mesiace som toho vela vyskusala. A musim povedat ze som ten boj vzdala.

Ale nie s KEP.

So sĺovenskym technickym systemom.

To je nieco tak derave. Usudila som ze pojdem cestou cloudoveho certifikatu od inej spolocnosti ako to co ponukaju.

Verim tomu ze ak by sa mi to aj podarilo, bolo by to stale iba docasne riesenie, kedze CA mi zneplatnila certifikaty bezprostredne po prebrani dokladu, len tak, bez dovodu a odvtedy sa to vlastne ani nepodarilo, ani po navsteve pobocky, ani na inom zariadeni, ani po odinstalovani, skratka poi nicom…

A vzhladom k tomu ze som bola s tym aj na policiii a pisala aj majly, nikto mi neodpovedal. Takze ANO STE OTRASNI POSKYTOVATELIA EL”EKTRONIVKYCH SLUZIEB A KED NA TO NEMATE IT TIM RACEJ TO NEPOSKYTUJTE VOBEC. Je to trapenie.

Spolocnost kde sa mi podarilo i vzdialene ziskat certifikat na KEP mozem odporucit NFQES. Tam som si zvolila stiahnutelny (prenosny na akomkolvek zariadeni vo forme suboru .pfx alebo p12).

A cloudovy certifikat ktory pouzivam v mobilnej aplikacii… je svedska spsolocnost vola sa ZealID.

Uplne bezproblemove.

Na vsetkych platformach je podpis overeny ako plny kvalifikovany. S DITEC a pod softvermi uz nechcem dojst nikdy do kontaktu.!