Vytvoril som projekt NašePeniaze s OpenData

Dopadlo to celkom dobre )
Teraz neviem, čo s tým.

teraz copywriting :smiley: nech tam nie je napr. “slovenského štátu”

Volebne preferencie aktulnej koalicie naznacuju, ze “slovensky stat” je opat medzi znacnou castou obyvatelstva (zrejme) brany ako “cool” a teda mozno by to naopak trebalo ponechat, nech sa “cielovka” lahsie dostane k informaciam o tom, s akymi sumami nasa vlada naklada.

Ale teraz vazne: Skusim sa povrtat v https://ourmoney.whitetown.sk/anomalies, ale tam ten “copywriting” naopoak bude treba, aby mi bola jasna metodologia, jej silne stranky ale aj jej slabe stranky.

Vdaka!

1 Like

Translation was done by AI :wink: Unfortunately, it is unperfect or probably lack of context.
I can easily fix translations if anyone sends me correct phrases somehow.

Dakujem za spatnu vazbu :slight_smile:

super, akurat narazas na problem CRZ, kde su slabo az zle vyplnene metadata (vela zmluv ma v metadatach sumu 0 )

1 Like

Áno, toto je pri CRZ dlhodobá bolesť. Pri takomto projekte by možno stálo za to mať pri dátach viditeľné upozornenie, že výsledky závisia od kvality metadát a pri časti zmlúv môžu byť sumy chybné alebo nulové.

Ak vieš sumu dopočítať/overiť z textu zmluvy alebo príloh, bolo by super označiť rozdiel medzi „suma z metadát“ a „suma extrahovaná zo zmluvy“. Aj keby to nebolo dokonalé, používateľ by hneď videl, kde je problém v dátach a kde v samotnej interpretácii.