Sťahovaní zmenových dávok z Registra adries SR

Dobrý deň,

pri práci s dátami Registra adries SR som si všimol, že posledné zmenové dávky na portáli data.slovensko.sk boli publikované 31. januára 2025 a odvtedy sa už nové dávky nezverejňujú.

Podľa informácií, ktoré som získal, by sa mali aktuálne údaje nachádzať na novom geoportáli https://rageo.minv.sk/. Na stránke som našiel odkazy na dataset, ale tlačidlo „Stiahnuť“ nefunguje – po kliknutí sa nič nedeje a žiadny súbor sa nestiahne.

Potrebujem pravidelne spracovávať aktuálne zmenové dávky (XML súbory) pre synchronizáciu s našou databázou adries. Chcel by som sa teda spýtať, či je momentálne možné tieto dávky získať iným spôsobom – napríklad cez API, alebo či sa ešte len plánuje sprístupnenie tejto funkcionality na geoportáli.

Ďakujem za odpoveď a za akékoľvek usmernenie, ako aktuálne získať tieto dáta.

1 Like

Tá stránka teraz nefunguje 504 Gateway Time-out asi nemá “pracovnú dobu”.

Po tom čo skončilo automatické denné publikovanie adries na data.gov.sk v 2/2024 tak raz za čas dáta vo svojom voľnom čase exportoval do XML pán Suja, ten od 3/2025 na ministerstve nepracuje tak už nemá kto exportovať adresy z RA pre verejnosť.

Pokiaľ viem tak API na register adries aj zmenové dávky ostalo prístupné len pre štátne organizácie pripojené cez govnet.

1 Like

Dal som podnet tu Národný katalóg otvorených dát

1 Like

Bola tu skoro rovnaká téma pred rokom Konsolidovane data registra adries