Iba na margo obstarávania, do zákona o VO treba jasne zakomponovať, že otvorený software sa neobstaráva, nakoľko sa môže nasadiť za podmienok GNU/GPL prípadne podľa podmienok inej voľnej licencie.
Prečo by sme mali obstarávať Linux, Apache, PHP, MariaDB, Wordpress, Drupal … keď ich môžeme (môže štát) rovno nasadiť?
Rovnako, ak sa rozhodne niekto dodávať bezplatné služby k otvorenému softu, stačí soft nasadiť a zverejniť dohodu v registri zmlúv. V prípade platených služieb k otvorenému softu nech je pekne férová súťaž.
ty ale neobstaravas technologiu ale hlavne niekoho, kto ti ju bude spravovat. napr. neobstaravas wordpress, ale novu webku. a potrebujes si vybrat, kto ti tu novu webku na wordpresse postavi.
nemyslim si, ze OSS znizi cenu, max o cenu licencii
Drupal@Biely dom - toto je pripad, ze Biely dom chcel OS a Drupal bol v tej dobe (~2006) jeden z mala OS CMS. Kazdopadne Drupal v USA ma za sebou obrovsky lobbing v podobe Acquia, Australia a Estonsko to iste.
Ja by som velmi rad zverejnil kod, ktory som robil pre statnu spravu, im sa to bohuzial nepaci
Super je na tom Narodna galeria, ktora ma vlastny GitHub repo