Preformuilujem:
- ja som napisal “za Fica”, chceli ste dovysvetlit, preco take tvrdim, dovysvetlil som
- vy ste na oplatku napisali “ale vacsina vychadzala zo skutocnych potrieb prefarbenych podla vyzvy”, co tiez teda beriem ako tvrdenie ktore by som rad mal dovysvetlene
Zbytok (“Aj ked bez mucenia sa priznam, ze pochybjem o zmysluplnosti ci primeranej cene mnohych”) je moja pochybnost (nie tvrdenie) a teda kludne mozme odlozit bokom.
Podla mna nie. Sudim na zaklade precitania asi 20 SU, podla RedFlags, podla debat na roznbych PS a podla debat tu. Ale tu sme opat pri “moj nazor vs. vas nazor”, mozeme teda dat bokom.
Opieral som sa o Vas u formulaciu “vychadzala zo skutocnych potrieb prefarbenych podla vyzvy” (bold je moj). Prefarbenie moze byt mile slovo, ale v tomto kontexte sa myslim da korektne vylozit ako “nepiseme uplnu pravdu” co je tiez jeden zo sposobov ako povedat “klameme”. Viem, trochu prehanam, ale ak sa povezme v desatore pise “nepokradnes”, tak sa zrejme v kostole resp. s panom bohom nedebati o tom, kedy je kradnutie este OK a kedy uz nie.
Preto som napisal “subvencny podvod”. Lebo ano, opat trochu prehanam, ale si myslim, ze sa prefarbovat nema. Okrem toho, ze “subvencny podvod”, tak to skratba brani jasne napisat, co chceme, neskor to brani implementacii (ako mam naprogramovat nieco, co nie je jasne popisane?) a nasledne brani vyhodnoteniu, ci bol projekt “uspesny” (ako povieme, ze dodavka zodpoveda objednavke, ak je objednavka nejasna/prefarbena)?
Obdobne potom “strategicke materialy”: ak si tam bezne piseme kadejaku prifarbenu vatu, tak sa uz po par mesiacoch zase nevieme uzhodnut, ci je strategia dobra a ci sa plni.
Tu sa zhodneme, ze toto je specificky sovenske a ze sa zrejme bezne “prifarbuje”. Len treda Vam to pripada OK, mne sa to zda zle (vid vyssie). Zrejme stret “pragmatizmus” vs. “idealista”.
Plny suhlas. Robime to cudne/zle (aj ked dnes uz zrejme inak “zle” a inak “cudne” nez “za Fica”) a je to nasa chyba. Jano to zosumartizoval za mna:
(Nie je to dokaz, ale minimalne moje pozorovanie/nazor sa dobre zhoduje s Janovym. A aj slovo “hanba” od byvaleho prezidenta na vysedky OPIS-u by malo mat nadalej vaznu vypovednu hodnotu.)