Zdravim vsetkych,
nejaky ten piatok dozadu som sa zucastnil jedneho hackatonu zameraneho na vytvorenie nastrojov na podporu investigativy a boja s fake news. Bol tam jeden novinar, ktory mal poziadavku na mobilnu appku, tak ja ako Android developer som sa toho chytil.
Pridana hodnota appky je nasledovna. Novinar si zada do appky nejake kriteria, a ked do CRZ pribudne nova zmluva ktora bude splnat tieto kriteria, tak mu o tom skoci notifikacia do listy.
V ramci svojich moznosti som sa pokusil splnit zadanie a vytvoril som aspon nejaku inicialnu verziu. Appku ale neviem dostat do zelaneho stavu, pretoze neviem spravit backend, ktory by mi do appky posielal Push notifikacie. Skusal som aj ine moznosti, aby som obisiel Push notifikacie, ale nepochodil som kvoli roznym obmedzeniam Androidu, tak som dospel k nazoru ze Push notifikacie su nutnost k uspesnemu dokonceniu projektu.
Mam preto otazku, ci by sa tu nasiel niekto kto by mi vedel vytvorit takyto backend na data z CRZ, ktory by mi posielal do Android appky Push notifikacie?
Na appke som robil zadarmo vo volnom case. Moj zamestnavatel mi v minulosti vyhradil istu cast pracovneho casu na pracu na projekte, za co ma zmienku v aplikacii s textom “Vzniklo za podpory:”. Kvoli tomu appka nie je open-source, ale verim ze by sme to vedeli nejako vyriesit pokial by mal niekto zaujem spolupodielat sa aj na Android casti. Pripadne som otvoreny tomu pouzit nejaky cross-platform tool, nakodit to cele odznovu a vyrobit jednym vrzom aj iOS appku, pokial by sa nasiel niekto kto by dotiahol iOS verziu do konca.