Po viac ako 2 rokoch sa opäť raz pokúšam niečo riešiť so štátnou správou pomocou eID. Potrebujem z portalu minv.sk duplikat matricneho dokladu. Žiadosť na webe sa ani nespustí pre hlášku “Prosím, počkajte na inicializáciu aplikácie D.Signer/XadES pre vytvorenie kvalifikovaného elektronického podpisu (KEP). V prípade, že inicializácia aplikácie D.Signer/XadES trvá príliš dlho alebo nastala neočakávaná chyba…” Skúšam to prakticky počas celého dňa. Aj na Ubuntu 22.04 aj na Win11. Všade rovnaký výsledok, eID mi ide na oboch systémoch O.K. Občianku načíta, aj otvorí, vidím údaje. Tak neviem teraz či je chyba na strane portalu minv, v mojich prehliadačoch alebo starej občianke ? Lúskal som postupne cez deň všetky dostupné návody k inštalácii eIS, disig websigner,…ANY IDEA ?
Máte toto nainštalované z Na stiahnutie - UPVS ?
3. Aplikácia pre kvalifikovaný elektronický podpis (D.Suite/eIDAS, verzia 1.1.8)
a
NEVYHNUTNOU SÚČASŤOU PRE ÚSPEŠNÉ PODPISOVANIE cez aplikáciu D.launcher v2.x je potrebné nainštalovať a povoliť rozšírenie D.Bridge 2 do webového prehliadača:
1 Like
Ďakujem za tip. Podarilo sa mi to spustiť a vyplniť žiadosť.