Návrh na vklad podaný elektronicky a banka

Zdravím všetkých,

podával som cez Kataster Portal Návrh na vklad - založenie nehnuteľnosti - kvôli hypotéke. Jedna z podmienok banky je predloženie originálu návrhu na vklad s pečiatkou od katastrálneho úradu a vyznačením čísla vkladu (plomby). Pri elektronickom podaní som však nedostal nejaké user-friendly potvrdenie, iba doručenku v XML do el. schránky Slovensko.sk. Viem im teoreticky vyexportovať celú konverzáciu v podpísanom XML. Máte niekto reálne skúsenosti, čo banke stačí ako doklad návrhu na vklad pri elektronickom podaní?

1 Like

Mám rovnakú skúsenosť, že banka má s tým problém a to bola banka, ktorá sa tvári ako digitálny líder. Bolo to pred pár rokmi, neviem ako je to teraz. Nakoniec im stačilo preposlanie emailu z katastra, kde ti pride info, že tvoje podanie bolo zaevidovane a bolo mu pridelene číslo konania …

1 Like

Zdravim, riesim podobny problem, podarilo sa Vam to nakoniec co bolo potrebne dodat banke?

Dakujem

Kataster si to pokiaľ viem všetko aj tak tlačí, čiže som od nich vypýtal sken kolku s číslom vkladu a pečiatkou. To im už v banke stačilo. Ale za tie 2 roky sa to mohlo zmeniť.