NASES nakupuje za 60+ milionov

… skôr išlo o to, že predsa HW by malo byť teda dosť, ked sa pred dvoma rokmi nakupoval .. lebo pan moderátor a pan drevená posteľ z MIRRI tvrdili, že musia nakupovať na ebay stare repasované servre pre slovensko.sk a po nociach tam držia službu a nespia dobre, aby to celé nezhaslo… :grinning_face_with_smiling_eyes:

Pozeral som dokumenty, ktoré sú zverejnené (UVO, META IS, CRZ), zdá sa IAM malo byť dávno dodané v rámci Slovensko 3.0 929/2024 | Centrálny register zmlúv vid harmonogram v prílohe, rovnako ostatné komponenty.

Našiel som dokonca, že NASES už predtým mal urobené niektoré VO ale aj ich zrušili naprl https://josephine.proebiz.com/sk/tender/63149/summary/download/571870 .

podivné je navyšovanie cien voči predloženým / schváleným cenám z PHZ na UHP Detailný rozpočet SVK30 VO2025.xlsx (XLSX, 20.05 KB)

tiež sú podivné čo sa dialo na MIRRI a NASES vid zapis z RV Slovensko 3.0 doteraz? Zaujímavé že od januára 2025 do septembra 2025 nebolo RV? A na projekte NASES za 27mil chýbajú zápisy z RV uplne, pričom je to podľa vyhlášky MIRRI povinné ako ma pamäť neklame …

SVK30_RV_zapis_20240514_final.pdf (PDF, 637.51 KB)

SVK30_RV_zapis_20241017_final.pdf (PDF, 2.15 MB)

SVK30_RV_zapis_20250116.pdf

Platforma_RV_zapis_20250922_schvaleny.pdf

3 Likes
1 Like

FUD.

1 Like

Mňa by teraz zaujímala jedna teoretická možnosť:
Čo keď CSIRT vyčlení kapacitu a spravia bezpečnostný audit? Kód je verejne dostupný, to by problém nemal byť. A potom povedia, že rozšírenie nepredstavuje bezpečnostné riziko.

Viem, že sa to kvôli všetkým manažérsko-politickým vrstvám nad CSIRT tímom oficiálne nestane. Ale bola by to pekná zápletka príbehu.

Od 34 minúty

Od 17:45

1 Like

RŠ: Banky majú zavedenú business continuity (plán kontinuity činnosti pre prípad katastrofy či krízovej udalosti a má obsahovať postupy zálohovania, havarijného plánovania a obnovy prevádzky, pozn.red.). My ho nemáme. Aj na tom pracujeme.

Takže rád by som mal znalecký posudok a potom sa poďme baviť vecne. Chcem, aby bola verejnosť informovaná.

Uvidí verejnosť tento znalecký posudok? S kým sa ideme baviť vecne? S dodávateľmi? Či nebodaj s prezidentom ITASu?

Ocakavam,ze podla posudku,im to uplne nahodou skolabuje niekde medzi marcom a junom 2026.A posudok zrejme robi ten isty znalec co im pise posudky na nekonecne dodatky s gt.

1 Like

Informácia o technickom stave a prevádzkyschopnosti informačného systému Ústredného portálu verejnej správy (slovensko.sk)

A mame odpoved. Ziadny material nevidiet. Utajene.

Neviete kto tu donedavna hovoril “mohli sme to spravit v utajenom rezime, ale rozhodli sme sa vsetko spravit transparetne” ? :smiley:

Na druhej strane, geopoliticka situacia je taka aka je a vytrubovat do sveta “aha, nas centralny egov komponent ma takyto havarijny stav, taketo problemy s kontinuitou a toto staci spravit aby to cele padlo” asi nie je uplne strategicke…ano, bezpecnost nezaistim tym, ze zamlcim nedostatky…ale sucasny stav mi fakt nepride idealny na public full disclosure..

2 Likes

Zatiaľ okrem vyhlásení politikov nemáme vôbec nič čoho by sa dalo chytiť, že to je už už na spadnutie. Naopak, argumenty, ktoré padajú sú objektívne nezmysly (bububu prihlási sa veľa živnostníkov do schránky).

Utajene => vysoka pravdepodobnost katastrofy, komunisticky styl utajovania

To čo Ivan vraví je pravda, ale medzi full disclosure a “nič neukazeme” je asi trošku ešte možností.

Dokumenty zákazky v profile zákazky

Konsolidácia certifikačných autorít

Zrušenie Rozhodnutia o zrušení verejného obstarávania

Dokument č. 592277

Názov súboru: Zrušenie Rozhodnutia o zrušení verejného obstarávania.pdf
Druh dokumentu: Iný dokument k zákazke
Zverejnený: 11.11.2025
1 Like

Ono cele je to chucpe. Tu teraz ani nejde o to co kto povie / nepovie, ale co a ako spravi / nespravi. Veľmi by ma potešilo keby na chvíľu dostala priestor rázna profesionalita (v medziach zákona samozrejme) hraniciaca s krizovym manažmentom. A k tomu vecná a zrozumiteľná komunikácia. Podla vyjadreni začínam mať pocit ze je to nanajvýš žiaduce.

3 Likes

Tak potom nech sa dobrovolne idu samo-udat, ze to vedome dostali do havarijneho stavu.

“Slovensko.Digital je politicky think-thank Progresivneho Slovenska, ved Truban a Hargas ho zakladali”.

“Co hovorite na nominaciu pana Harmana, co ma prepojenia na Globaltel?” “Tak viete, kazdy ma nejaku historiu.”

A neni mu uz aj trosku blivno?

1 Like

Keby to niekoho zaujimalo, tak som vytiahol a upratal som open data prihlaseni do schranok 2021-2025. (2024 tam nie je, poziadal som o zverejnenie)

Nevyzera, ze by sa tam cokolvek velmi vazne dialo. Boli casy ked sme mali aj viac prihlaseni za den ako sa udialo napriklad tento rok pocas danovych priznani (co byva vrchol za rok).

3 Likes