… skôr išlo o to, že predsa HW by malo byť teda dosť, ked sa pred dvoma rokmi nakupoval .. lebo pan moderátor a pan drevená posteľ z MIRRI tvrdili, že musia nakupovať na ebay stare repasované servre pre slovensko.sk a po nociach tam držia službu a nespia dobre, aby to celé nezhaslo… ![]()
Pozeral som dokumenty, ktoré sú zverejnené (UVO, META IS, CRZ), zdá sa IAM malo byť dávno dodané v rámci Slovensko 3.0 929/2024 | Centrálny register zmlúv vid harmonogram v prílohe, rovnako ostatné komponenty.
Našiel som dokonca, že NASES už predtým mal urobené niektoré VO ale aj ich zrušili naprl https://josephine.proebiz.com/sk/tender/63149/summary/download/571870 .
podivné je navyšovanie cien voči predloženým / schváleným cenám z PHZ na UHP Detailný rozpočet SVK30 VO2025.xlsx (XLSX, 20.05 KB)
tiež sú podivné čo sa dialo na MIRRI a NASES vid zapis z RV Slovensko 3.0 doteraz? Zaujímavé že od januára 2025 do septembra 2025 nebolo RV? A na projekte NASES za 27mil chýbajú zápisy z RV uplne, pričom je to podľa vyhlášky MIRRI povinné ako ma pamäť neklame …
SVK30_RV_zapis_20240514_final.pdf (PDF, 637.51 KB)
FUD.
Mňa by teraz zaujímala jedna teoretická možnosť:
Čo keď CSIRT vyčlení kapacitu a spravia bezpečnostný audit? Kód je verejne dostupný, to by problém nemal byť. A potom povedia, že rozšírenie nepredstavuje bezpečnostné riziko.
Viem, že sa to kvôli všetkým manažérsko-politickým vrstvám nad CSIRT tímom oficiálne nestane. Ale bola by to pekná zápletka príbehu.
Od 34 minúty
Od 17:45