Mac M1 PRO - pri podpisovaní zamrzne eID_klient

Zdravím,

mám MacBook Pro M1, eID klient 5.0, JAVA 8. a keď podpisujem tak po zadaní druhého PINu aplikácia zamrzne až ju musím natvrdo vypnúť. Máte niekto info čo s tým?
Zaujímavosť je, že cca polrok dozadu mi podpisovanie normálne fungovalo, zároveň mi podpisovanie funguje na klasickom windowse (takže s občianskym problém nebude).

Aktuálne som odstránil JAVU a všetky podpisové programy, prosím o radu ako mám všetko čo najlepšie a najkomformejšie, nech to hlavne funguje :smiling_face_with_tear:

Este mozno chyba info co a cim podpisujes.

Dokument alebo podanie na slovensko.sk, je jedno či je to na živnostenský úrad alebo všeobecné podanie.

Prihlásenie na portál mi ale funguje (s hociktorou čítačkou).

Čítačky som vyskúšal asi 4 rôzne (akasa, yenkee, takú čo som dostal na polícii a pod.)

A podpisovaci sw aky? oficialny od statu ci nas

a este extension na statne weby?

Nefungoval ani jeden, ani štáty ani ten Váš :smiling_face_with_tear:

Aktuálne som odinštaloval Javu, a všetky aplikácie na podpisovanie. Budem rád keď poradíte čo s tým :smiling_face_with_tear:

Zároveň som skúšal podpisovanie aj cez aplikáciu parallels, kde som cez virtuálnu mašinu spustil windows 11, chcel som tak obísť celý macOS, avšak tam mi zasa vypisovalo chybu s čítačkou:

No proste ani tak, ani tak.

Hmm, s tymto som sa este nestretol. :frowning:

1. odinštaloval som všetky podpisovače a cez špecialny tool odinštaloval javu
  2. nainštaloval som EID klienta z webu slovenko.sk
  3. nainštaloval som D.launcher 2 (1tku som neinštaloval)
  4. nainštaloval som plugin na google chrome

Skúsil som podpísať dokumenty na obchodný register (pdf).

Prvé 3 prešli veľmi rýchlo a bez problému.

Následne prišla táto chyba:

12:34:12.515 [W1300] “The process terminated unexpectedly” (:0, )
12:34:12.513 [I1300] Process finished 61 0 “The process terminated unexpectedly” “” “” (:0, )
12:32:32.043 [I1300] “[ditec-dlauncher2:sk.ditec.ep.products.dsigner.dotnet#action=dbridge]” Missing product “ditec-dlauncher2:sk.ditec.ep.products.dsigner.dotnet” (:0, )
12:32:31.055 [W1300] Starting… QList(“/Users/majk/Applications/D.Launcher 2.app/Contents/Applications/dLauncher2.app/Contents/MacOS/dLauncher2”, “–quiet”, “https://www.slovensko.sk/static/kep/apps/java/dsigner_2.x/sk.ditec.ep.products.dsigner.java.xml#action=dbridge”, “ditec-dlauncher2:sk.ditec.ep.products.dsigner.dotnet#action=dbridge”, “–”, “–dbridge2-token”, “c16a3a6c-9796-4cd0-9377-aa13762bb743”) (:0, )

Verzie:

Ked chcete, mozem vam s tym pomoct, poslite mi do mailu vas appleID, skusime cez facetime pozriet na to.

PS: S Autogram mam problem aj ja. Jeden cas som sa to snazil vyriesit, ale nevyriesil som. Casom sa k tomu dostanem.