Cielom fora je vymena informacii, kde je mozne najst konkretne data.
Osobne niekedy neviem najst konkretne data, ale niekto iny tuto znalost ma a vie poradit.
Zaroven sa daju identifikovat data, o ktore je zaujem, ale nie su dostupne ako opendata alebo inym sposobom na nete. Toto by sa vedelo potom pouzit na komunikaciu s vlastnikmi/gestormi dat.
…viem niekde ziskat data, z ktorych by som videl, ktore firmy s ktorymi inymi firmami obchoduju/spolupracuju/fakturuju si…napr. su niekde dostupne data, ktore vyplyvaju z kontrolneho vykazu pre DPH alebo suhrnneho vykazu pre DPH, ktore subjekty predkladaju FS?..sumy ma realne az tak nezaujimaju, skor vztahy medzi subjektami…
…cize pri absentujucich sumach by ani nemuselo ist o porusenie danoveho tajomstva…
…rad by som videl aky % podiel z vyhlasenych VO vyhraju subjekty, s ktorymi ma verejny obstaravatel/obstaravatel predosle obchodne vztahy alebo s nimi inak prepojene subjekty…
predosle obchodne vztahy su v crz, to si mozes vytiahnut. prepojene subjekty mozes ziskat cez osoby.
Ale prelomit koli tomu obchodne vztahy medzi firmami je dost silne kafe.
neviem z CRZ…ked sukromnik robi prvykrat VO a vyhra ho firma XY, tak neviem zistit, ci dany sukromnik s firmou XY uz predtym mal obchodne vztahy, alebo s firmou, ktora ma nejake prepojenie na firmu XY
na uvostate si mozes pozriet obstaravatela, vidis kolko krat s dodavatelom uz obchodoval v ramci VO a zaroven tam mas v zalozke CRZ naparovane zmluvy obstaravatela, tak si vies pozriet, ak tam je aj nieco ine medzi nimi dvoma