Každý minister musí mať svoju aplikáciu
Budem to asi zbierať tu, lebo toto je nekonečné.
Každý minister musí mať svoju aplikáciu
Budem to asi zbierať tu, lebo toto je nekonečné.
Tu je vzacna prilezitost, kedy pan minister/ministerstvo by mal zasiahnut, lebo mu to legislativa kaze.
Orgán vedenia posudzuje zámer na vytvorenie a prevádzkovanie mobilnej aplikácie z pohľadu opodstatnenosti existencie takejto aplikácie v prostredí informačných technológií verejnej správy.
Drzime palce!
v PL tuto rodinnu kartu Uzyskaj Kartę Dużej Rodziny - Gov.pl - Portal Gov.pl poriesili prostrednictvom jednej centralnej appky co sluzi na komunikaciu so statom mObywatel - mObywatel - Portal Gov.pl
No ak by u nas pouzivali rozum tak by tiez rozsirovali iba jednu slovensku appku - len teraz vlastne neviem ktoru lebo mam eDoklady, Slovensko v mobile (to tusim uz prestali vyvijat?) a eIdentita a este nieco. Tak by aspon viac ludi zacalo pouzivat digitalne sluzby sluzby statu, pretoze by to bol dalsi dovod si to nainstalovat.
Toto budu urcite vyhodene peniaze. To uz mozu rovno rozdat random rodinam tie peniaze a viac to pomoze.
Áno presne toto bol úmysel Slovensko v mobile. A dnes s AI toto spraviť už fakt nemôže byť problém ani in-house. Len to by sa muselo chcieť.
Tu som ako papagaj zase o tom napisal.
Bol taký vtip: “…. Viac pásik, viac adidas“. No tak tu to je “Viac aplikácii, viac peňazí, viac eurofondov, viac nasr..ných občanov, viac možností na zákazku pre sro bez histórie a telefónu.“ Možno ich generujú AIkom, tak budú lacnejšie. Alebo aj nie. ![]()
No tak neviem, či by som chcel apku, ktorá pracuje s mojím datasetom citlivých údajov, generovanú len z AI. Ale aj to je cesta. Zraniteľnosti hľadá pekne, ale aj pekné sprostosti dokáže generovať. A aj ten prompt treba vedieť písať, plán vedieť skontrolovať, …