Katastralny portal SR zbgis.skgeodesy.sk

1 Like
1 Like

Z pohľadu pacienta sa nič vážne nestane.

Pacient stále nosí ku lekárovi papierovú dokumentáciu. Lekár má stále povinnosť viesť tu dokumentáciu aj papierovo.

Neviem o tom, či vôbec lekári čítajú správy z vyšetrení na NCZI, v štatistikách tie čítania nie sú. Elektronické zdravotníctvo | report Report

Dáta o receptoch majú poisťovne, z pohľadu eRecept funguje eZdravie iba ako záloha ( takmer write-only ).

Zároveň priblížil, že 18 katastrálnych úradov malo zálohy pod ministerstvom vnútra, tie budú obnovené v priebehu hodín. Ďalšie úrady spojazdnia v nasledujúcich dňoch.

„Centrálna platforma by mohla fungovať do siedmich dní,“ prisľúbil Šutaj Eštok.
Zdroj: Kataster by mal fungovať do siedmich dní | TVNOVINY.sk

1 Like

https://x.com/hlavacovasim/status/187957734562931102
vyberame:

• napadnute byly aj pracoviska min. vnutra
  • skrz min. vnutra (a govnet) mohl ist utok
1 Like

https://e.dennikn.sk/4450370/kataster-mesiac-po-utoku-funguje-len-ciastocne-hlavny-system-mu-stale-chyba/

Regulace podle NIS2: Stále není ani odhad, kdy by slovenský katastr mohl znovu začít fungovat - Lupa.cz

Mierne offtopic: dnes expiroval certifikat pre zbgis.skgeodesy.sk

Platnosť

Neplatný pred: Thu, 20 Feb 2025 11:08:46 GMT
Neplatný po: Sun, 22 Mar 2026 11:08:46 GMT

Alternatívne názvy subjektu

Záznam DNS: zbgis.skgeodesy.sk

2 Likes

V CR zaviedli CAPTCHA nedavno na katastralne vypisy. Ale aku?

Nedekodovatelnu a asi aj porusujucu vsetky principy dizajnu pre pristupnost, lebo nema alternativu a je nepreskocitelna. Alternativou je iba prihlasenie cez eID, co je pre mnohych problem:

Z asi 10 pokusov som nepresiel ani raz. Ani ked som to dal dekodovat LLM. Myslim, ze im to vobec nefunguje.

funguje :sweat_smile: (1 krát 3 pokusy, 2 krát 1 pokus, 3 krát 2 pokusy, 4 krát 1 pokus)
Pre ľudí čo nemajú skúsenosti s rôznymi mapovými podkladmi to môže byť neprekonateľné.

Teraz uz funguje (testoval som nedavno). Po spusteni im to nefungovalo.

… semafór, bicykel a schody sú však oproti ČR úplná múka :rofl:

Vrabce čvirikajú, že UGKK plánuje urobiť nový ZBGIS za 50mil.€ popísali to v predloženom investičnom zámere.

používajú ZBGIS členovia a prispievatelia S.D?

čo by bolo treba zlepšiť a čo vôbec už netreba, kedže dnes už elektronické a digitálne mapy majú kadejaké inštitúcie a hlavne existuje Národný geoportál a RPI, ktoré by mohli byť hlavným zdrojom otvorených priestorových údajov - to je totiž aj ZBGIS, neni sú tam žiadne tajné informácie.

V čechách majú celú digitálnu mapu štátu pekne ako open.

Ja obcas.

Ale bola tu opakovane pripomienka, ze ked ma nejaky staty portal nejake mapy, tak preco nepouziva servis od UGKK? Nejake cudne neaktualne a zrejme drahe mapky mal NSDI, teraz ma menej cudnu a zrejme aj menej drahu mapku Cyril (len teda chyba tam “(C) OpenStreetMap”).