Rychla info ku dnesnej navsteve na MF. Dali mi nahliadnut do DFS, bolo to vsak znacne vybielene co ma prekvapilo. Cakal som, ze vybielia klasicky - informacie o infrastrukture, lokacii hw, ip adresy. Tak som ako prve pozrel obsah, ze co mi to nespristupnili.
Nieco som nafotil, najdete to tu lepsie otocene a tu.
Zoznam toho co mi vyciernili (strany - co tam je podla obsahu):
- 109-139 - model databazy ovm
- 145 - nieco zo spravy pouzivatelov
- 147 cast
- 151 adminstracna konzola
- 197 - softverove a aplikacne komponenty
- 211 - 240 struktury poskytovanych dat
Z tohto ma samozrejme naviac zaujimali prilohy 211-240 kedze podla vsetkeho by z toho bolo jasne, ake data tam su, v akom rozsahu a pripadne aj ake sluzby (mimo tych generickych co som spominal uz vyssie) to vlastne poskytuje. Nedozvedel som sa takmer nic nove. V kazdom pripade mi nie je vobec jasne ako moze byt databazovy model alebo class diagram citliva informacia. Pri inych projektoch to bezne spristupnuju.
Z toho co som narychlo preletel.
Strana 140 - Potvrdzuje sa, ze gro projektu je Talend. Na obrazku su tie sive mimo Talend, zvysok je kupena krabica.
Keby niekto pochyboval tak hned na 141 je tabulka.
Zaujimalo ma co tam teda je okrem tej krabice Talend. Je tam cast ktora riesi logovanie requestov, je tam cast ktora riesi ziadosti o integracie (toto je vtipne lebo to vyzera byt len nieco co mohol nahradit lubovolny issue tracker), dalsia cast je administracia pristupovych prav, a samozrejme vrstva co riesi samotne sluzby smerom von (preklada ich na talend).
Na strane 202 ma zaujala poziadavka na zalohovanie 50TB a 10TB dat. Z priloh sa da tusit ake data tam su, neverim, ze toto je adekvatne.
Strana 202+ je implementacny plan.
Inak zaujimave ze v takomto dokumente su take trosku utrzky co vyzera ako manual Talendu + vysvetlovanie usecase diagramov. To som este nevidel. 250 stran za 2M+ eur je slusne. Nepride mi to nijako velmi zlozite. Specialne ked vsetko tazke riesi Talend.
Dalsie kroky:
- Vyziadame opatovne prilohy, a budeme ziadat zdovodnenie na zaklade coho boli tieto casti nespristupnene.
- Uz by sa tu mohol konecne ozvat niekto z HPE, ze co to vlastne okrem Talendu robi a ake sluzby to poskytuje.