Na prehľadnú a jednoduchú schránku na slovensko.sk, ktorá by podnikateľom aj pomáhala, čakáme od štátu už roky rokúce. V spolupráci so Solver IT, s.r.o. dnes môžeme konečne predstaviť riešenie - GovBox PRO.
Ide o novú, krajšiu a lepšiu schránku na komunikáciu so štátom, ktorá dokáže výrazne zefektívniť procesy vo vašej firme.
Ak komunikujete so štátom často, spravujete viacero schránok alebo len chcete používať elektronickú schránku aj z mobilu, GovBox PRO sa vám bude páčiť.
Zo schránky sa stane prehľadné miesto k vašej práci, kde viete správy vidieť v prehľadných vláknach, filtrovať, štítkovať, hromadne spracovávať a odosielať. Pomocou tejto schránky viete ľahko prepínať medzi viacerými schránkami, či bezpečne zdieľať správy.
GovBox PRO vám pomôže ak:
sa strácate v množstve správ od úradov
vás otravuje zdĺhavé prihlasovanie do štátnych schránok
potrebujete hromadné spracovávať a posielať správy úradom
pracujete so správami viacerí naraz
chcete dlhodobo archivovať elektronické dokumenty
Zbavte sa papierovania a komunikujte so štátom tak, ako sa v roku 2023 patrí!
A samozrejme je to celé open-source. Ak chcete, môžete mať GovBox PRO úplne zadarmo a prevádzkovať si ho sami.
FO su skor pravnicky problem, je to uplne iny vesmir (spotrebitelske pravo) a kedze FO vyuzivaju schranky uplne minimalisticky, tak v tom zatial nevidime uplne zmysel. Technicky to ziadny problem nie je, ja mam napojenu aj svoju “FO schranku”.
Môžem to len potvrdiť. Žiaľ. Pracujem pre štát a mojimi klientmi sú prevažne FO, mladí a technicky zdatní ľudia. Podávajú si jednoduché podania na úrad, v 95% listinnou formou. Mnohí ani nevedia, že nemusia mať aktivovanú schránku na doručovanie aby si mohli podať podanie. Z tých pár ostatných ktorí ju aktivovanú majú, si ju mnohí aktivovali snáď omylom. A prínos elektronizácie pre štát? Vytlačíme všetko čo nám príde elektronicky, k tomu spisový obal, založíme do šanóna a uložíme do archívu na 10 rokov, veď sa to tak robilo už za Franz Jozefa. A osobná skúsenosť s inými úradmi? “Preboha, len mi to neposielajte cez to oné, slovensko.sk, oskenujte mi to do mailu.” Celé UPVS je s procesom prihlasovania, podpisovania a paralelného papierového sveta len strastiplná alternatíva ku klasickej pošte. Pokým elektronická alternatíva svojimi benefitmi neprebije papierový svet, nikdy sa nestane preferovanou možnosťou.
…klienti, ktorí používajú elektronický občiansky preukaz (eID) si prístup vybavia kompletne elektronicky po vyplnení a odoslaní formuláru cez www.slovensko.sk prostredníctvom eSchránky
Treba vyplniť a odoslať PDF formulár
Ide o osvedčovanie spôsobilosti. To ešte nehovorím o tom, že “štandard” je, že si niekto myslí že ak mobilom odfotí papierový zdrap, tak je to elektronicky podpísané. Ja sa vlastne ani nečudujem, veď povedomie o celom eGov pre niekoho koho do jeho používania nedotlačil zákon, je prakticky nulové.