Od eKasy by som očakával, aby okrem finančnej správy z nej mal úžitok aj bežný občan, napríklad:
-
idem z obchodu, nasnímem si QR kód aplikácou a uloží sa mi ID dokladu, papierový doklad hodím do koša.
Toto umožňuje asi každá čítačka QR kódov, už si tak ukladám nákupy pre prípad, žeby sa realizoval bod č. 2. -
web stránka aj aplikácia kde odošlem uložené ID dokladov (z QR kódov) a urobí mi analýzu nákupov.
-
mesačné sumáre v ktorom obchode som koľko minul
-
možnosť priradiť do kategórií jednotlivé položky bločka, neviem či FS dostáva aj EAN kódy, alebo len text, nebol by problém “naučiť” analýzu aby si uložila kombinácie ičo=31347037 text = “citróny voľné” zaradiť do kategórie potraviny a ičo=31347037 text = “Jar citrón” do kategórie drogéria.
-
mesačné prípadne za nastavené obdobie sumáre podľa kategórií tovarov
napríklad budem mať rýchly prehľad koľko mesačne miniem na potraviny a porovnať o koľko je to drahšie ako pred rokom -
sumáre podľa položiek tovarov so súčtami na hmotnosť/objem
z toho si viem urobiť ročný prehľad koľko spotrebujem soli, cukru, mlieka, mäsa, pracích práškov a podobne
- uzákoniť akceptovať pri reklamácii okrem originálneho bločku aj predloženie ID čísla bločku.
napríklad po roku mi odíde žiarovka so životnosťou 30 000 hodín, tak si v zozname tovarov vyhľadám slovo LED a tak nájdem svoj bloček, ktorý použijem pri reklamácii. Obchodník si podľa ID bločku vyhľadá u seba alebo vo FS daný bloček a nemusím ho mať odložený papierovo.
Na načítanie údajov z bločka už slúži aplikácia https://play.google.com/store/apps/details?id=sk.financnasprava.opd ale okrem zobrazenia na obrazovke nič iné nevie.
Presne takéto funkcie žiadajú aj v komentároch.
Pre začiatok by stačilo aby (po vložení ID dokladu na webe, alebo nasnímaní QR kódu v aplikácii) všetky údaje z bločka vedelo exportovať/uložiť v rozumnej štruktúre a reporty si urobím.