MV SR sprístupnilo SDK knižnice a integračný dokument pre eID klienta na mobilných platformách Android a iOS:
Tento akčný krok sa udial zhruba nasledovne:
Už dlhšie je v pláne pre SvM zaradené pridanie funkcionality pre používanie eID karty cez mobil
Od Mirri vieme, že k tomu má knižnice dodať MVSR, resp. jeho dodávateľ pre eID klienta (Plaut)
posledný kvartál sme komunikovali s oboma ministerstvami, že teda nech SDK zverejnia
keďže sa nič nedialo, podal som začiatkom januára infožiadosť, nech mi SDK sprístupnia
MIRRI odpovedalo, že mi nič nedajú, lebo všetko je utajené
MVSR 11.1. založili GitHub používateľa eIDmSDK, repozitáre a nechali tam vygenerovať knižnice (zrejme pôvodne bol založený eIDSDK (eID mSDK) · GitHub , je možné, že v jeho repozitároch je viac informácií)
dnes mi bola doručená odpoveď na infožiadosť vrátane upozornenia, že to zverejnili, ale teda zdrojový kód a ostatná dokumentácia sú stále utajené, stupeň Vyhradené…
Som celkom prekvapený, že releasli SDK a dokonca aj s použiteľným examplom, ktorý som zbuildil na prvý krát (až na verifikácie certifikátov a podpisov, písalo mi network error, čiže asi sa dákej APIne niečo nepáči). Sú dáke plány ohľadom využitia tohto SDK v rámci Slovensko.Digital nástrojov?