openjdk-8-jre
icedtea-netx-common_1.6.2-3.1ubuntu3_all.deb
icedtea-netx_1.6.2-3.1ubuntu3_amd64.deb
(stara verzia icedtea-netx_1.6.2 z archivu Index of /ubuntu/pool/universe/i/icedtea-web )
Potom nainstalovat aplikaciu eID a DLauncher.
Pri podpisovani mi to hadzalo chybu:
“Zavazna chyba, nepodarilo sa zistit informaciu o stave…”
tu som odstranil zmenou vlastnika adresara .ditec v home, lebo tam ma pristup iba root, co je trochu divne:
takze v home adresari
sudo chown -R uzivatel:uzivatel .ditec
Ano na zakladne podpisovanie XML formularov/dokumentov by to malo stacit. Otazkou su webkit zalezitosti.
Zial neviem o stranke kde by sa to dalo testovat
ps. v poslednej dobe podpisovanie trva strasne dlho, neviem ci slovensko.sk ma problem, ale pri nacitavani komponentov je to proste na roky. (dnes pokial mi zobrazil preview DPH formularu to bolo hadam aj 10min)
prišla odpoveď nases,odpísal som im, že to nie je ojedinelý problém
ak viete podrobnejšie opísať, bolo by super
citujem nases nižšie V nases neevidujeme spomínané problémy. Kontrolovali to aj s kontaktným centrom.
Nevieme to podľa daných informácií inak vyhodnotiť, ako že pôjde zrejme o problém na strane občana.
Ideálne by bolo, ak s tým má dlhodobé problémy, aby sa spojil s kontaktným centrom a s nimi to skúsil vyriešiť. Vyžiadajú od neho viac technických informácií.
Ja to viem opisat. Ked kliknem v schranke na podpisat, tak sa otvori java web launcher a stahuju sa komponenty zufalo dlho. Najprv som si myslel, ze to je nejake moje pripojenie, ale nie. Vsetko ostatne ide rychlo. Stalo sa mi to uz 3x, ale je to uplne nahodne. Raz to ide, potom to laguje.
ja to pocitujem presne tak isto ako @jsuchal. Povodne som si myslel, ze som si pri pokusoch rozbehat Webkit a podpisovanie HTML dokumentov nieco rozkonfiguroval.
Nie som Java programator ale v logoch mam napr taketo:
To priznam sa ze vobec neviem, ale dnes som potreboval podpisat jedno danove a pocas toho ako ako sa to stahovalo tak som stihol spustit gimp, spravit screenshot a dat sem.
Co sa rychlosti tyka, tak cely tento post som napisal a este stale nemam okno s preview co podpisujem to s title D.Signer/XAdES Java
Momentalne v logu je error:
[ITW-JAVAWS][ERROR_DEBUG][Fri Mar 05 16:14:48 CET 2021][net.sourceforge.jnlp.runtime.JNLPClassLoader.loadClass(JNLPClassLoader.java:1601)] NETX Thread# 41926633, name nioEventLoopGroup-4-1: java.lang.ClassNotFoundException: sk.ditec.zep.dsigner.xades.plugins.xmlplugin.messages.messages
Priblizne po 5min mi nabelo okno a error mam nasledovny:
[ITW-JAVAWS][ERROR_DEBUG][Fri Mar 05 16:16:30 CET 2021][net.sourceforge.jnlp.runtime.JNLPClassLoader.loadClass(JNLPClassLoader.java:1601)] NETX Thread# 31f246d0, name AWT-EventQueue-2: java.lang.ClassNotFoundException: sk.ditec.zep.dsigner.xades.config.providers.package-info
Tam uz potom samotne podpisanie bolo celkom ok.
Inac samotny logfile k tejto session ma skoro 1MB a 5379 riadkov. (viem poslat)
openjdk version “1.8.0_282” + icedtea 1.8.3
po nakopnuti D.Signer a 5 minutach stahovania balickov sa konecne zobrazi samotna appka, ktora mi pise ze podpisat sa neda
Chyba pri zobrazeni HTML vizualizacie XML dokumentu! Podpisanie nie je mozne!
odpoved podpory
pre odstránenie chyby elektronického podpisovania prosím postupujte nasledovne:
kombináciu IcedTea + OpenJDK nepodporujeme, keďže rozbiehanie býva občas problematické.
Preto treba použiť Oracle Java 8, x64 pre linux (vo formáte tar.gz) , niekam rozbaliť, napr. do /opt a zaregistrovať.
Podla mna to je o tom ze nemas to OpenJFX a preto HTML vizualizacia nejde. Kde si to skusal? Lebo ja hladam taku testovaciu page
Resp aky formular sa snazis podpisat
Pozri post od @andrewsh ohladom instalacie openjfx. On vravi, ze ked ho nainstaluje tak mu to ide. Ja som skusal a mne neslo (to bola vyzva BSK).
Mne openjfx podľa závislostí nainštaluje aj libopenjfx-java, súčasťou ktorého je súbor /usr/share/java/javafx-web-11.jar. Keď sa pozriem dnu, je tam javafx/scene/web/WebView.class. Podľa mňa to bude tým, že používa to format Java class 54, ktorý je od Java 10. Pozrel som sa changelog a vyzerá, že asi to bolo tak od prvej 11-ky.
Samotna vyzva je uz dole takze to neviem dalej odladit u mna na notebooku. Ja som skusal aktualne jfx, starsie jfx ale nejak mi to nezabralo. Nakoniec som to vzdal a zohnal si komp s windows.