Ahojte, pri nahravani dokumentu (xml) stiahnuteho z financnej spravy do Autogram aplikacie naistalovanej na iOS 18.0.1 dostavam stale rovnaku hlasku: Chyba pri vytvarani dokumentu (Unexpected exception signing document).
Podobny problem ma pri mobilnej aplikacii Web Signer → Navstivit QES Portal-> Vybrat subor → Podpisat → Chyba. Sprava Portal nema k dispozicii XML schemu alebo transformaciu potrebnu na spracovanie formulara.
Viete mi poradit, ako postupovat pri podpise dokumentov stiahnutych z financnej spravy cez iphone? Vopred dakujem.
Ahoj,
formuláre z FS nie je možné podpisovať takto stiahnutím a otvorením v aplikácii (dá sa to v desktopovej appke, ak ten súbor špecificky nazveš, ale je to komplikované).
Najlepšie je nainštalovať si do prehliadača rozšírenie “Autogram na štátnych weboch” - dá sa nájsť na stránke hneď pod odkazomi na stiahnutie aplikácie samotnej: Autogram v mobile
Keď je nainštalované rozšírenie, treba opäť otvoriť formulár na FS a vľavo stlačiť “Podpísať”. Malo by sa zobraziť dialógové okno s možnosťami “Podpísať čítačkou” a “Podpísať mobilom”. Po výbere “Podpísať mobilom” sa zpbrazí QR kód, ktorý je treba naskenovať aplikáciou Autogram v mobile.
Prikladám odkaz na video: https://static-ssd.s3.eu-central-1.amazonaws.com/avm-fs.mp4
Čiže, formulár je otvorený v prehliadači na desktope a iPhonom v appke “Autogram v mobile” sa naskenuje QR kód a podpíše sa. (po podpise bude zrejme vľavo vidno “používateľ Autogramu 1” namiesto skutočného mena, ale to je jedno)
1 Like
Dakujem, teraz mam problem, ze mi nejde vybrat moznos ‘Podpisat mobilom’. V podstate sa nic nedeje, ked kliknem na tuto moznost. Negeneruje sa QR kod…dakujem
Ahoj,
evidujeme, že rozšírenie po dlhšej doby od načítania stránky akokeby “zamrzne”. Pracujeme na oprave, ktorá by sa v blízkom čase mala ocitnúť aj na verejnosti.
Ak ale používaš Safari prehliadač, tam je problém ešte iný - ale tiež bude vyriešený v tej novej verzii.
Medzičasom skús použiť Google Chrome. V ňom by to malo fungovať.