Ahojte, mam tu nemilu povinnost prihlasovat si pohladavku v ceskom insolvencnom rizeni. Stiahol som si pekne PDFko, kde sa to vsetko vyplnuje aj prilohy sa podpisuju. Chcem to podpisat v Acrobate, mam tam certifikat zo slovenskeho eID, platny je niekedy do roku 2026, ale po podpisani mi to vyhodi error “certificate is invalid” a odmietne mi tam nechat ten podpis.
ano, v Autograme ine PDFka pokojne podpisem, aj podania cez slovensko.sk ci FS.
toto iste PDFko nejde ani v Autograme, vyhodi to nejaky error:
digital.slovensko.autogram.core.errors.UnrecognizedException: eu.europa.esig.dss.pades.exception.ProtectedDocumentException: The creation of new signatures is not permitted in the current document. Reason : PDF Permissions dictionary does not allow modification or creation interactive form fields, including signature fields when document is open with user-access!
at digital.slovensko.autogram.core.errors.AutogramException.createFromDSSException(AutogramException.java:70)
at digital.slovensko.autogram.core.Autogram.signCommonAndThen(Autogram.java:112)
at digital.slovensko.autogram.core.Autogram.lambda$sign$1(Autogram.java:123)
at java.base/java.lang.Thread.run(Unknown Source)
Caused by: eu.europa.esig.dss.pades.exception.ProtectedDocumentException: The creation of new signatures is not permitted in the current document. Reason : PDF Permissions dictionary does not allow modification or creation interactive form fields, including signature fields when document is open with user-access!
at eu.europa.esig.dss.pades.alerts.ProtectedDocumentExceptionOnStatusAlert.lambda$new$0(ProtectedDocumentExceptionOnStatusAlert.java:38)
Ta chyba hovorí, že ide o PDF formulár, nie obyčajný PDF súbor, a že nie sú práva zapisovať do polí formulára … Čiže k podpisu sa to ani nedostane.
My tu nepodpisujeme PDF formuláre ale PDF/A dokumenty.
tak dnes po restarte acrobatu a znovu pripojeni eID mi to pre istotu zbehlo v poriadku. tak netusim kde bol zadrhel, ci na mojej strane alebo na strane ceskych serverov. kazdopadne, ak to niekto bude este googlit, tak to ide podpisat aj slovenskym eID. ak mate error, tak skuste odpojit citacku a eID, vypnite Acrobat, znovu zapojte eID a potom spustite Acrobat.