No celkom zadarmo by som nepovedal. Lebo pokial je pravda tie info co boli zverejnene za ktore sa Autogram programoval, tak bol celkom pekny balik z fondov. Za tie 4 okna urobene nad hotovym DSS enginom to celkom lacne nebolo. A mozno ak by sa do konania prihlasil aj iny dodavatel, ktory by nad tym DSS enginom urobil este vydarenejsiu aplikaciu to by tiez nebolo na skodu
Ach jaj. Do sveta sme to poskytli zadarmo, môžeš si to stiahnuť zadarmo, používať uplne zadarmo.
Toto má byť akože diskvalifikácia z diskusie o projekte za 140 miliónov eur? Tak trošku som dúfal, že tu nebudeme skákať na lacné pr triky ministerstva.
Na tom nie je nic ,ach jaj”. Ved to tiez transparentne odkomunikute. Je to pravda, nie je to pravda….?
Nikto vas nediskvalifikoval. Na jednej strane niekoho kritizujete, na druhej robite tiez taketo demagogicke vyhlasenia.
Je pravda, ze sme riesenie poskytli zadarmo do sveta kazdemu. Pouzila sa na to mala cast grantu a sukromne zdroje clenskej firmy oz Slovensko.Digital. Odvtedy sme uz prebrali vyvoj a prevadzku uplne na seba. Cize nie je pravda, ze “to bol pekny balik”. Ak chcete transparentnost, ja osobne som za to dostal 25e/h v superhrubej mzde ako senior programator. Vykazovali sa realne hodiny. Musel som si zobrat volno z mojej druhej prace, kde zarabam viac. Cize tento “balik penazi” ma v skutocnosti stal vela premahania. Staci taka transparentnost?
Priamo ministerstvo nam toto napisalo, ze nebude sa s nami bavit o nicom okolo slovensko.sk, lebo mame firmu, ktora vyrobila opensource riesenie Autogram. Vobec ich nezaujimalo nase vysvetlenie, vobec ich nezaujima ako riesime “konflikt zaujmov”. Ked si clovek precita hore “FAQ” ministerstva, tak chape, ze len potrebuju ociernit kritika, ktory sa pyta neprijemne otazky.
A je teda problem transparentne povedat kolko? Grant bol takyto, vyuzili sme tolkoto?
Vy ste sa do tejto situacie postavili sami. Mate aj obcianske zruzenie, aj podnikate (pod podobnym nazvom). Aj kritizujete historicke personalne prepojenia inych, aj ich sami mate. Aj kritizujete nejake technologie, aj poskytujete konkurencne v nejakej oblasti. Vy sami davate ,protivnikovi” municiu (nechytajte ma za toto slovo). Neupratali ste si vlastny stol a divite sa, ze ju proti vam pouziva.
Stôl máme upratany, lebo žiadny konflikt neexistuje, naša pozícia nie je dodávať autogram štátu. Naša pozícia je znižovanie úrovne autorizácie na podania. V tejto pozícii sme boli dávno pred Autogramom a sme v nej oficiálne dodnes. Ministerstvo toto nezaujíma, lebo sa rozhodlo ani nevypočuť, čo hovoríme.
Vyťahovať nejaké staré konzultačné služby NASESu, ktoré sme normálne transparentne priznali, ich výstupy môže každý vidieť každý a nijako nesúvisia s obstarávaniami je už úplná hlúposť.
My vieme konflikt záujmov manažovať, všetci naši členovia, vrátane mňa, musia dodržiavať pomerne prísny etický kódex.
Ministerstvo nám vyčíta niečo, čo je fikcia a kde žiadny konflikt záujmov neexistuje.
Je na vas, ci sa chcete zamysliet nad tym, co som napisal, alebo nie.
Vasa reakcia je priklad, ako nekomunikovat. Miesto jednoduchej odpovede na jednoduchu otazku ste sa odpovedi vyhli, miesto objasnenia utocite na druhu stranu oznacovanim za “uplne hluposti”, miesto zamerania sa na fakty idete do defenzivy a ceresnicka na torte je toto:
Keby takto reagoval vas oponent, posobilo by to na vas presvedcivo? Ak nie, preco si myslite, ze bude posobit presvedcivo na inych?