-
MOMky su instruovane posielat vsetkych pozitivnych do nejakeho systemu prevadzkovanym predpokladam UVO ale je to hrozna klikacka a ziadna integracia z tej strany nie je ze vraj mozna…
-
U nas sa robia exporty do CSV jednak chorych a jednak vsetkych testovanych…
-
Samozrejme ze z nasej strany sme ochotny optimalizovat exporty alebo hocico tak aby to mali odberne miesta cim jednoduchsie
-
Nemyslim si ze sa to vola IS COVID…
-
Do tej aplikacie sa nahlasuju iba chory. Nie je v scope zelených certifikátov, lebo pre vydanie certifikátu je potrebné hlavne negatívny test.
-
Nase MOM ktore majú integráciu do eZdravie tam nahlasujú aj chorých aj zdravých… Na slovensku bolo v sobotu pokial viem otestovaných cca 200 000 ľudí. My zme z toho urobili 20 000… Naše MOM ktoré sú naintegrované do eZdravia z toho urobili asi 4 000
HW predpokladám že má byť dopredu definovaný a to je štátny cloud. Štátny cloud podľa dostupných informácii z januára nepozná kubernetes… A nechápu, že kubernetes robí presne to čo oni nazývajú PAAS… Programovanie multiinstančných aplikácii je trochu iná práca ako programovanie singlethreadových aplikácii… Keď vládny cloud toto neumožňuje tak sa obávam, že aktuálny dodávatelia SW pre štát stavajú na zlých základoch… Ale nevidel som žiadne zdrojáky štátnych systémov tak moje slová berte s rezervou… Ináč prečo to štát nemá open source? Však EU do toho už dosť dlho tlačí… či mi niečo uniklo?
Naše riešenie sa však dá použiváť aj ako IIS appka, aj ako appka pre linux, aj ako docker deamon, aj v kubernetese… Samozrejme že my si to prevádzkujeme v K8S…
Ja to vnímam úplne rovnako.
Napríklad ak si človek prečíta už iba tú prvú vetu v tom dokumente, tak robia niečo iba pre vakciančný systém?? Kde sú AG MOM, PCR MOM, Laboratória na test protilátok??
Skôr sa mi zdalo že by NCZI od nás malo chcieť vytvoriť pre nich zadanie čo vôbec majú požadovať nie vyjadrenie k riešeniu…
Ďalšia vec je, že sa to dá rozdeliť na verifikačnú appku a appku na vystavovanie certifikátov. To sú technicky úplne dve rozdielne veci.
Podľa EU má.
@SujaNCZI Aký máte plán? Vybrať jedného dodávateľa ktorý upraví všetky vaše interné appky za npr 1mil eur a urobí to za jeden mesiac? Podľa harmonogramu toho zbierania tých požiadavkov to tak vyzerá… Fakt si nenájdete tých 20000 EUR na zorganizovanie toho hackathonu? Ušetríte tým nesmierne množstvo verejných zdrojov A urobíte Slovensku očko vo svete že je progresívne…