Samozrejme, ze bolo dost casu prisposobit systemy. Ale ak si producent system prisposobil a konzumenti nie, co ma chudak producent robit?
a) Moze si povedat, ze on si svoje povinnosti splnil, kaslat na ostatnych a nechat system vybuchnut.
b) Z vlastneho rozpoctu uhradi upravy systemov a procesov tak, aby to jednemu generoval tak a druhemu onak a zabezpecil kontinuitu sluzby aj pre tych, ktori si nespravili domacu ulohu. De facto je tak trestany za to, ze on si domacu ulohu spravil, nehovoriac o nezmyselnosti takehoto vydavku.
c) Spolahne sa na prislub od UPVII, ze to niekto dodatocne skoordinuje (co sa malo stat hned nazaciatku) a dufat, ze nebude trestany za stav, ktory nesposobil.
Ja ti neviem, bol by velky problem keby poslali aj ZEP aj tu novu vec?
Kto im zaplati upravu systemov? Kto im zaplati analyze toho, na co vsetko to bude mat dopad, ako sa zachovaju systemy, ktore ratali s tym, ze je niekde jeden vystup a zrazu su dva, kto im zaplati cas straveny nad tym, ze budu dumat, ake to ma pravne dopady (mam napr. 1 vstup a dve rozhodnutia aj ked obsahovo take iste), kto im zaplati zmenove poziadavky, pretestovanie integracie? Ja nehovorim, ze to je projekt na pol roka, ale preco si maju platit upravy svojich systemov, zvlast ak ma ist o docasne riesenie a sposobil to niekto iny? Nech MF povie, ze na to dostanu zvlast peniaze a mozu to spravit.