na vysvetlenie:
pri novom D.Signeri2 sa najprv kontroluje, či je nainštalovana dvojka, resp. dostupnpné d:bridge1.5 a pluginy do browserov, ktore presmerujú riadenie na D.Bridge 1.5 a odtiaľ na D.Signer2 … Nahrádza to funkcionalitu D.Launchera, ktorý už nemusí bežať v pozadí. Ak ho však spustíte, tak tam sa dajú meniť nastavenia. D. Launcher je JAVA aplikácia a to na všetkých platformách. Ako taká šiaha na JNLP súbory (webStart). Ešte sa k tomu vrátim.
Ak sa nenájdu pluginy v browseri a integračné volania volajú D.Bridge1.5, automaticky sa zvolí cesta na D.Launcher 1 a starý spôsob integrácie s D.Signerom.
Ale rozdiel medzi D.Launcherom 1 a 2 je v tom, že jednotka musí beťať v pozadí a odchtáva a presmeruje volania, kým dvojka bezať nemusí, ale technicky jednotka vyžaduje mať v OS naijsťalovanú Oracle JRE 8.X (kvôli JNLP). kým dvojka citujem: pretože aplikácia D.Launcher v2 implementuje vlastný webstart a spolu s Java aplikáciami sa automaticky distribuuje Azul OpenJDK Java, pre 64bit – jdk17.0.0 a pre 32bit – jdk13.0.8. A vôbec nepotrebuje mať v OS javu (pri používaní .Net verzie).
Hodim sem takuto informaciu kedze som s tym stravil tento krasny den a hadam sem google niekoho posle a den bude vediet vyuzit inak:)
Pre Mac M1 M2…(Apple Silicon) treba pri D.Launcher 1 mat nainstalovanu Oracle Javu pre Intel architekturu (x64), nie pre arm64. Bez toho D.Signer nevie nacitat eID klienta ako poskytovatela krypto sluzieb. Dovod je ze pkcs11.dylib nie je vybuildovana pre arm. Koniec hlasenia.
Zdravim, nahodou nevies pomoct s takymto niecim? som na M2ke na BSK podpisuju este starym D.Launcherom skusil som tvoj “hack” co mi aspon ukazalo eID klienta, ale certifikaty uz nie…
diki
Skús ešte otvoriť aplikáciu eID klient, či v nej normálne vidíš svoj OP. Ak nie, skús OP vybrať z čítačky, odpojiť čítačku, naspäť pripoiť čítačku, otvoriť eID klienta a vložiť OP.
Keď už budeš vidieť OP normálne v eID klientovi, skús opäť podpisovať cez D.Signer.
uz to zbehlo… diki toto mi zachranilo nervy
Prosím, ako si nainštaloval Oracle Javu pre Intel architekturu (x64) pre mac s M2? Mám macbook pro 2022 a nechce mi to inštáláciu dovoliť. Predpokladám, že presne kvôli tomuto problému neviem na macu absolútne nič podpísať.