Tú podmienku si nevymysleli na našom ministerstve, je odtiaľto:
Specific attention should be paid on the TOE functionality RSA key generation provided by
the TOE command GENERATE ASYMMETRIC KEY PAIR that does not claim for side
channel resistance and should therefore be carried out only within a trustworthy
environment
Nemôžu za to, okrem toho, že vybrali tento konkrétny čip. Týka sa to zrejme len RSA kľúčov. Až prejdeme na ECDSA, možno bude po probléme 
1 Like
Fíha! To znie zaujímavo. Inak mi tvrdili, že cesta eliptik zase je zarúbaná na nbu. Ktovie či vedia niečo čo my nie.
Keď predsa len použijem ten váš formulár s heslom z Potvrdenia o vydaní a prevzatí certifikátov na kvalifikovaný certifikát k OP, ktorý som pred mesiacom odovzdal policajtom, dozviem sa, že Certifikát so zadaným sériovým číslom neexistuje
.
S tým formulárom beriem späť - mea culpa. Formulárom ide revokovať certifikáty vydávané u nás komerčne. Neplatí to pre eID. Ale na požiadanie mailom by sme ho v prípade potreby a po overení hesla revokovali.
Každopádne platí, že na jednotnom pracovisku to vedia urobiť a mali to urobiť. Prečo sa tak nestalo, neviem. My by sme tu skôr niekoho suplovali. Ale zrevokovali by sme ho.
O revokáciu certifikátu som pred mesiacom pri výmene preukazu nikde nežiadal, “systém” to sám od seba nespraví. Teraz mám kvalifikované certifikáty platné dva. Je mi to fuk, ten starý exspiruje o šesť týždňov.
Opäť, malo by sa to diať a prečo sa to nedeje, neviem povedať.
Dokončil som ten proces na tretí pokus.
Skúste byť konkrétny v čom bol problém a či bol problém s WebSignerom.
Znamená to, že ak by sa mi do pár minút nebolo podarilo potvrdenie podpísať, už by to z domu nešlo vôbec?
Bohužiaľ je to možné.
Dizajn sa nedávno menil: aktuálny vs predošlý. Azda koreluje s druhom zabudovaného čipu.
To či došlo pri zmene vizuálu aj k výmene čistopisu a teda karty - na to by som sa nespoliehal. Došli zásoby kariet od predošlého dodávateľa a prišla dodávka nových kariet už od iného dodávateľa. Kedy sa menil vizuál a teda potlač karty a či tieto dve veci spolu súvisia, to vedia asi iba na MV. Takú informáciu nemám. Môže to spolu súvisieť alebo aj nie.
2 Likes
Opačne. Pokiaľ viem, tak útok bol pri eliptike a pri RSA to nikto nepreukázal, len bolo konštatované, že teoreticky môže byť problém aj tam. Výsledkom toho bolo toto.
Tak trochu si za to môžem sám. Ja som eID klienta neinštaloval priloženým skriptom, ale jedonducho rozbalil AppImage, kam sa mi hodilo. Pri druhom pokuse som spustil AppImage, nech sa sám rozbalí niekde do /tmp
. Nepomohlo. Vydávanie certifikátov bolo prerušené. Nebolo nájdené použiteľné úložisko
.
Do tretice som zaťal zuby, nainštaloval eID klienta “normálne” a všetko sa podarilo. Klient vymazaný, do decembra 2029 mám azda pokoj.
1 Like
To mi nejako nevychádza, ale možné je všetko.
V SK eID eliptika podporovaná nie je, aspoň o tom neviem. Nie že by to karta nevedela. Tak preventívne zakázali RSA.
Asi mali na to nejaky dovod. Ale toto teda vidim ako dost velku komplikaciu …